INSTAL·LACIONS

CONEIX
VOL DE COLOMS

L’empresa va néixer d’una idea sorgida dels quatre germans Colom l’any 1991. En aquell moment la comarca encara no era tan coneguda turísticament. No obstant a això, creien que s’havia de donar a conèixer la zona volcànica i tots els seus encants. Per poder observar el paisatge hi havia moltes opcions, però ells en van decidir una de diferent i poc comuna: amb un globus. Decidits amb aquesta idea van anar a buscar una empresa que pogués fabricar l’aeronau i que els permetés engegar el seu negoci. Van dirigir-se a l’única empresa de Catalunya que fabricava globus aerostàtics, concretament l’empresa Ultramagic, ubicada a Igualada. La primera part que era com obtenir l’aeronau ja estava en procés, però faltava algú que la pilotés. Un dels germans, en Toni Colom, gerent de l’empresa des de l’inici fins a l’actualitat, va ser qui li va tocar ser el pilot de l’empresa. La idea era molt clara: ensenyar la comarca. Van decidir d’enlairar-se des del rovell de l’ou, des del bell mig de la zona volcànica de la Garrotxa. Concretament, se sortia des d’un camp a la zona de Can Xel. Es feia el vol en globus i després passatgers, pilots i equip de terra anaven a esmorzar, tots plegats, al càmping la Fageda. Una activitat que en el seu moment valia 15.000 pessetes.

Instal·lacions vol de coloms

Aparcament

Quan arribeu a les instal·lacions ens veureu esperant-vos a l’entrada, volem donar-vos una grata benvinguda i posar-nos al vostre servei. Sou els nostres clients, la nostra intenció és fer-vos sentir molt especials, com un convidat d’honor a la nostra casa. Us guiem per aparcar a les places del pàrquing, reservades només pels nostres clients. Ens preocupem per cada un dels detalls, intentant que us sentiu com un més de la nostra família. Per això, ja des de l’inici us informem en quin globus volareu, perquè pugueu conèixer l’equip amb qui viureu l’experiència, pilots i membres de l’equip de rescat, i que en tot moment podreu tenir controlat en quin punt es troba la preparació per l’enlairament. El nostre objectiu és que tingueu una experiència única i inoblidable, per això intentem transmetre tota la passió que sentim per la nostra feina, tota l’amabilitat i hospitalitat, des del primer moment.

Bar

L’arribada a les nostres instal·lacions està programada entre les 7:00 i les 8:00 del matí (depenent de la temporada). Així que us farem aixecar una mica aviat, però és per un bon motiu: enlairar-se en el moment perfecte per veure la sortida del sol mentre el globus va agafant altura. Abans de volar és important agafar forces i acabar de despertar-se, per això oferim a la nostra cafeteria un petit esmorzar, amb pastes acompanyades amb un bon cafè, té o infusió, que podreu gaudir en el mateix moment que observeu pels finestrals com es preparen els globus. Els mesos de més fred podreu entrar en calor, escalfar-vos al costat de la llar de foc. La cafeteria és el lloc perfecte per aquelles persones que no volen per poder esperar la tornada dels seus familiars o amics, i gaudir després tots junts de l’esmorzar que preparem després del vol.

Zona d’enlairament

Per aconseguir que els cinc globus de Vol de Coloms flotin, es necessita una àrea d’enlairament àmplia, com el nostre gran prat dins de les instal·lacions. El primer pas consisteix a estirar les veles al llarg del camp per poder enganxar les cistelles amb els cables d’acer que uneixen les dues parts del globus. Una vegada tot enganxat, s’engeguen dos potents ventiladors que introdueixen l’aire que anirà inflant la vela. Amb la vela gairebé plena comencen a treballar els cremadors que faran que tot s’enlairi. Amb els cremadors connectats en un grup de bombones de gas propà es controla la navegació: el foc que generen escalfa l’aire de l’interior, convertint-lo amb aire menys dens que el de l’exterior, d’aquesta manera, enlairar-nos fins al cel. Cada moment d’aquest procés podreu viure’l en primera persona al costat dels nostres experts pilots i a l’equip de rescat, tots estarem encantats resolent les curiositats a totes les teves preguntes.

Menjador

La Fageda, una empresa diferent, amb l’objectiu de donar feina a aquelles persones amb menys possibilitats al món laboral, persones amb problemes mentals o físics, que juntament amb professionals, ens proporcionen, iogurts, natilles, crema catalana, flam… Uns productes fets amb matèries primeres que ells mateixos produeixen amb les seves vaques i els seus arbres fruiters. Arrodonim l’esmorzar amb cafès i un altre producte típic, la ratafia, un licor fet amb més de quaranta herbes nous i anís, deixant-ho macerar quaranta dies. No us preocupeu si teniu intolerància o feu una dieta especial, adaptem el menú a qualsevol particularitat necessària, substituint els productes que no es poden menjar per altres d’igual qualitat de la zona. Tanquem aquest moment en família donant els diplomes de vol que certifiquen el vostre pas per aquesta gran experiència.

restaurant vol de coloms

Botiga

Moment del comiat, després de viure amb nosaltres una experiència única matinant, observant la preparació mentre esmorzes, flotant en la màgia de la Garrotxa, tastant el menjar de la nostra terra, rient, parlant i aprenent sobre globus amb nosaltres. És el moment d’emportar-vos algun record d’aquesta gran experiència. A la nostra botiga tenim productes gastronòmics típics de la zona, potenciant els petits productors de la comarca. També, per a qui vulgui un record per sempre, tenim gorres, guardioles, imants, camisetes… Un petit souvenir per donar el toc final a un matí únic i especial.

Terrassa

Un espai per gaudir de la natura que ens envolta. A davant del camp d’enlairament i al costat del bar tenim la terrassa. Una àrea per gaudir tant abans com després de l’experiència del vol en globus. De bon matí podreu prendre el cafè, veient a davant vostre la preparació dels globus o acabat l’esmorzar descansar prenent el sol en aquest espai exclusiu al mig del parc natural de la fageda d’en Jordà.

Oficina

Lloc poc freqüentat per clients però molt important per a nosaltres. Volem donar el millor servei en tot moment, des del primer instant quan ens demaneu informació fins al comiat després de l’experiència del vol en globus. Per aquest motiu és molt important tenir un espai de treball còmode que ens ajudi a assolir aquest objectiu. Tenim la sort d’estar en mig de la natura i la nostra oficina ens permet gaudir-la en tot moment. Les grans vidrieres ens fan sentir com si estiguéssim a l’exterior. Permeten l’entrada de llum natural que tot i tenir dos espais dividits per unes sinuoses làmines que separa l’oficina en dues zones, la de reunions i la individual, il·lumina tots els racons. Un espai ampli en contacte directe amb els companys que incentiva el treball en equip i l’ajuda dels uns amb els altres.