CONEIX
VOL DE COLOMS

DESCOBREIX EL PARC NATURAL DE LA GARROTXA SOBREVOLANT-LO EN GLOBUS

VOL DE COLOMS SOM L’EMPRESA ESPECIALITZADA EN VOLS EN GLOBUS A LA GARROTXA, DES DE L’ANY 1992

L’empresa va néixer d’una idea sorgida dels quatre germans Colom l’any 1991. En aquell moment, la comarca encara no era tan coneguda turísticament. No obstant a això, creien que s’havia de donar a conèixer la zona volcànica i tots els seus encants.

Per poder observar el paisatge hi havia moltes opcions, però ells en van decidir una de diferent i poc comuna: amb un globus.

Decidits amb aquesta idea van anar a buscar una empresa que pogués fabricar l’aeronau i que els permetés engegar el seu negoci. Van dirigir-se a l’única empresa de Catalunya que fabricava globus aerostàtics, concretament l’empresa Ultramagic, ubicada a Igualada. La primera part que era com obtenir l’aeronau ja estava en procés, però faltava algú que la pilotés. Un dels germans, en Toni Colom, gerent de l’empresa des de l’inici fins a l’actualitat, va ser qui li va tocar ser el pilot de l’empresa.

La idea era molt clara: ensenyar la comarca. Van decidir d’enlairar-se des del rovell de l’ou, des del bell mig de la zona volcànica de la Garrotxa. Concretament se sortia des d’un camp a la zona de Can Xel. Es feia el vol en globus i després passatgers, pilots i equip de terra anaven a esmorzar, tots plegats, al càmping la Fageda. Una activitat que en el seu moment valia 15.000 pessetes.

MÉS DE 30 ANYS D’EXPERIÈNCIA,
PER DUR-TE BEN AMUNT.

La iniciativa va anar pel bon camí i de mica en mica van tenir més demanda amb la qual cosa es van proposar tenir més d’un globus i amb una característica diferent. Els globus portarien a la vela, publicitat de la comarca o pobles destacats. Una clara intenció d’estar lligats i implicats amb la promoció de la Garrotxa.

Amb la necessitat de millorar l’atenció al públic, l’empresa va apostar per un canvi que es convertiria en un aspecte diferenciador de les altres companyies de globus. L’any 2011 es van inaugurar les instal·lacions de Vol de Coloms, lloc on es concentra tota l’activitat: des de la realització de la reserva fins al servei de l’esmorzar de pagès que s’ofereix després del vol.

Durant els primers anys de Vol de Coloms els clients eren de la comarca o de la província amb la qual cosa no era cap problema que l’activitat comencés ben aviat al matí perquè tenien poca distància. No obstant, amb l’arribada de nous turistes d’altres indrets de Catalunya, hi havia el problema que s’havien d’aixecar molt aviat per arribar a la sortida del vol. Per solucionar aquesta problemàtica l’empresa va fer un nou gir i va crear una agència de viatges que els va permetre crear paquets amb diferents allotjaments de la comarca. Així els clients feien estada a la Garrotxa.

Aquest va ser un pas més amb la implicació de l’empresa amb la comarca i crear una xarxa d’empreses turístiques que es realimentessin entre elles. Allotjaments, activitats i restaurants es passaven a vendre des de l’agència Nit i Vol, creant packs molt atractius. Aquesta evolució i aquests canvis, arran de les necessitats que van anar sorgint, han fet que, avui, l’empresa ofereixi un producte de qualitat tant amb el vol en globus, el nostre producte, com tots els altres serveis que oferim per acompanyar la nostra experiència.