A finals d’aquest 2024 que ja hem deixat enrere, se celebraven els 10 anys de la nova plaça mercat d’Olot. Des de Vol de Coloms hem volgut saber, coincidint amb el desè aniversari, una mica d’història de tots els negocis que s’hi troben i dedicarem part del nostre blog a conèixe’ls una mica més. Setmanes enrera ja vam informar-vos d’algunes de les parades que formen part del nostre Mercat Municipal i ara volem dedicar aquest apartat a una altra de les carnisseries que s’hi troben. És la de Carns i Embotits Jordi Vilarrasa. Al capdavant, com el propi nom indica hi ha en Jordi Vilarrasa que, a més, fa 16 anys que és el president de l’Associació de placers d’Olot.
El dia a dia d’en Jordi comença quan encara és fosc. Es lleva a quarts de 4 del matí per anar, dos dies a la setmana, a l’escorxador i els altres a l’obrador que tenen a Mas Janric de Begudà on s’hi troben les granges. Cap a les 7h o 8h del matí ja fa camí cap a la plaça mercat fins les 15h. Després torna a anar a l’obrador i a partir de quarts de 6 de la tarda torna a la plaça mercat fins cap a les 20h. Aquest horari el comporta el fet de tenir un producte artesà que, segons ens explica, s’ha de mimar molt. Comencen amb la criança de l’animal i fins la part final que és la seva venta. En fan tot el procés. Fan uns 1.300 porcs l’any, un aliment que el venen tant a la plaça com a clients particulars.
Tot i que inicialment, quan era adolescent, en Jordi apostava més per les vaques al final es va decantar pel porc. Va formar-se a Girona, en cursos de formació ocupacional especialitzats en carnisseria i des de llavors ha treballat del sector. Abans de complir els 20 anys ja va començar el projecte per tenir un bon negoci i amb l’ajuda dels seus pares ho va aconseguir. I com a relleu de l’antic president de la plaça mercat, se’n va guanyar el càrrec, ara ja fa 16 anys. Li agrada, hi ha bona entesa, col·laboren amb moltes activitats, fires i restaurants. En Jordi no es planteja, almenys de moment, obrir cap altra botiga. Estar a la plaça mercat amb la resta de placers d’Olot és com un paraigües on el client troba de tot, hi ha molta varietat i la majoria del producte és de la terra.
Ja ho saps, doncs:
GAUDEIX DE LA GARROTXA I TASTA ELS SEUS PRODUCTES!
Visita Carns i Embotits Vilarrasa a la plaça mercat aquí!
Aprofita la promoció per volar en globus gener i febrer aquí!
Coneix una mica més Vol de Coloms aquí!
Comparteix