Va passar de ser arquitecte i a dedicar-s’hi a tenir una de les parades exclusives de la Plaça Mercat d’Olot. En Josep Maria Vilarrasa és el responsable d’ “El Racó de la pasta” que es va crear ara fa uns 15 anys després de la crisi financera del 2008. Amb el convenciment del seu pare i el suport de la seva àvia i la seva mare, va fer un cop de cap i va crear el negoci. Sempre amb el recolzament de l’actual president, Jordi Vilarrasa i el gastrònom Pep Nogué.
El Racó de la pasta va començar a l’antic edifici de la plaça mercat després de adonar-se’n que hi havia un buit comercial d’aquest tipus de producte. Veient que el client responia a l’oferta, ho va continuar al nou edifici, l’actual.
Des de llavors, en Josep Maria s’aixeca ben aviat el matí, quan encara és fosc, i cap a quarts de 6 ja està al lloc de treball per començar a elaborar el producte que oferirà a la botiga.
En Josep ens comenta que la pasta fresca no és difícil d’elaborar perquè és la combinació de sèmola i ou. Tot i això, el secret està en treballar-lo amb bones farines, per exemple les italianes. Com a producte de proximitat utilitzen l’ou pasteuritzat que prové del Pla de l’Estany.
També elaboren les seves pròpies salses per acompanyar el plat i, també d’elaboració pròpia fan croquetes i pastissos petits, com el flam de formatge.
Una de les peculiaritats d’aquesta parada és que, de dilluns a divendres, al migdia, es pot menjar el plat en el mateix establiment. S’escull el tipus de pasta, la salsa que més s’hi escaigui i acompanyat amb un bon vi o alguna altra beguda es pot menjar allà mateix.
A banda de la pasta o les croquetes, també podeu anar a buscar, per emportar, alguna pizza o foccacia els divendres a la tarda.
En Josep fa una molt bona valoració de la seva estada a la Plaça Mercat d’Olot. Diu que el “mix”, la barreja, de diferents botigues i productes funciona molt bé.
Ja ho saps doncs:
TROBARÀS PASTA FRESCA I PRODUCTE DE PROXIMITAT A LA PLAÇA MERCAT D’OLOT
Coneix una mica més El Racó de la pasta aquí
Visita la nostra terra des de l’aire, aquí
Gaudeix d’un bon cap de setmana a la Garrotxa, aquí
Comparteix