Revetlla de Sant Joan a la Garrotxa

29 maig 2014

Amb l’arribada de l’estiu,  el dia 23 de juny, es celebra la revetlla de Sant Joan, és la nit més curta de l’any , una nit màgica per llançar a la foguera tot el dolent i vell.

La Revetlla de Sant Joan també anomenada popularment com la Nit del Foc o la Nit de les Bruixes és una celebració que es realitza arreu dels PaÏsos Catalans .

Tot i que gairebé sempre hem sentit a dir que és la nit de les bruixes , hi ha una llegenda de la mitologia catalana que ens explica que aquesta nit  tan especial és l’ única de tot l’any en què podem gaudir del plaer de veure les dones d’aigua o aloges, éssers fantàstics de gran bellesa que tenen com a missió protegir i guardar les nostres aigües, i que només aquesta nit les podrem mirar sense que elles ens puguin fer caure en els seus encanteris .

Com ja és habitual al municipi de Sant Joan les Fonts , a la comarca de la Garrotxa , té lloc sota el pont romànic  un espectacle únic de dansa i teatre : La nit de les dones d’aigua. En aquesta nit més màgica de l’any, quant tots els esperits de la natura es desvetllen, apareixen les aloges, al llit del riu, a rentar les seves robes , acompanyades de follets i fades dels boscos i que ens fan gaudir amb les seves danses i la seva bellesa perfecta .

Són uns instants, però la màgia que desprenen omple de joia a tots els qui les veuen.

Des de Vol de Coloms us proposem celebrar  el solcisti d’estiu a la Garrotxa, viure la nit de Sant Joan entre volcans,amb les  fogueres com a protagonistes i gaudir d’ un viatge en globus , sobrevolant el Parc Natural mentre brindem amb cava i mengem la típica coca de Sant Joan.

Comparteix