Batet de la Serra, el petit municipi del Parc Natural de la zona volcánica de la Garrotxa, celebra la Fira del Fajol el cap de setmana del 7 i 8 de febrer.
Durant dos dies es podrá gaudir dels actes que els Amics del Fajol organitzen a l’entorn d’aquest producte autòcton de la comarca. De fet, és l’única zona de Catalunya on es cultiva fajol , també conegut com a blat negre, per les seves condicions climàtiques i del terreny.
El dissabte al matí es portarà a terme la X Jornada sobre productes agroalimentaris locals, mentre que al llarg del diumenge tornarem a gaudir de la destresa dels pagesos de la zona amb l’art de batre, ventar i moldre el fajol.
També hi haurà mercat de productes artesanals de la zona, degustacions gastronòmiques del col·lectiu de Cuina Volcànica, exposicions,demostracions d’oficis tradicionals com picapedrer, xocolater, llaner… concursos , tallers per a totes les edats , la trencada de l’olla de xocolata, ball d’en Batoies i les perdius.
Els restaurants de la comarca també juguen un paper important , ja que elaboren plats amb el fajol com a ingredient principal.
Tradicionalment s’utilitzava a la cuina en l’elaboració de plats com les farinetes , producte molt típic a la comarca. Però a part de la recuperació de receptes antigues, els restaurants de Cuina Volcànica l’han introduït als seus fogons per fer plats més creatius .
Gaudiu d’una escapada a la Garrotxa: allotjeu-vos en un hotel d’Olot, gaudiu d’un passeig en globus i visiteu la Fira del Fajol.
Per més informació : promoció febrer vol en globus a l’hivern
Comparteix