Fira del fajol de Batet de la Serra i passeig en globus sobre el Parc Natural

26 gener 2015

Batet de la Serra, el petit municipi del Parc Natural de la zona volcánica de la Garrotxa, celebra la Fira del Fajol el cap de setmana del 7 i 8 de febrer.

Durant dos dies es podrá gaudir dels actes que els Amics del Fajol organitzen a l’entorn d’aquest producte autòcton de la comarca. De fet, és l’única zona de Catalunya on es cultiva fajol , també conegut com a blat negre, per les seves condicions climàtiques i del terreny.

El dissabte al matí es portarà a terme la X Jornada sobre productes agroalimentaris locals, mentre que al llarg del diumenge tornarem a gaudir de la destresa dels pagesos de la zona amb l’art de batre, ventar i moldre el fajol.

També hi haurà mercat de productes artesanals de la zona, degustacions gastronòmiques del col·lectiu de Cuina Volcànica, exposicions,demostracions d’oficis tradicionals com picapedrer, xocolater, llaner… concursos , tallers per a totes les edats , la trencada de l’olla de xocolata, ball d’en Batoies i les perdius.

Els restaurants de la comarca també juguen un paper important , ja que elaboren plats amb el fajol com a ingredient principal.

Tradicionalment s’utilitzava a la cuina en l’elaboració de plats com les farinetes , producte molt típic a la comarca. Però a part de la recuperació de receptes antigues, els restaurants de Cuina Volcànica l’han introduït als seus fogons per fer plats més creatius .

Gaudiu d’una escapada a la Garrotxa: allotjeu-vos en un hotel d’Olot, gaudiu d’un  passeig en globus i visiteu la Fira del Fajol.

Per més informació : promoció febrer vol en globus a l’hivern 

Programa de la Fira del Fajol

Comparteix