Fira del Farro de la Vall de Bianya i passeig en globus sobre els volcans

21 gener 2015

La VIII Fira del Farro de la Vall de Bianya  es celebra el primer cap de setmana de febrer.

La història de la Vall de Bianya està molt relacionada amb el conreu de blat de moro . Una prova és l’existència d’una vintena de molins fariners que durant segles van ser una font de sosteniment important per a la població bianyenca.

És per aquest motiu que un dels plats tradicionales del municipi és el farro: farina blanca de blat de moro bullida amb brou bufat. Amb l’objectiu de recuperar aquest plat típic de la cuina garrotxina s’organitza una fira dedicada exclusivament a la seva promoció.

Les farinetes bullides o fregides fetes amb farina de blat de moro són doncs les protagonistes d’una fira que omplien cada any d’ambient festiu el poble de l’Alta Garrotxa durant dos dies.

El dissabte 31 de gener es durà a terme un sopar-tastet ofert per restaurants i artesans de la zona. L’endemà , 1 de febrer es podrà visitar l’espai firal on hi haurà parades amb  productes artesans , exposició d’animals i servei d’esmorzar amb degustació de farro. També es realitazan durant el matí exhibicions de diferents oficis del camp i a partir de les 11h tindrà llco la cercavila de la Colla Gegantera de la Vall de Bianya.

Aprofiteu la nostra promoció d’hivern : veniu a volar en globus a la Garrotxa  i us regalem l’allotjament a l’Hotel La Perla d’Olot

Per a  més informació: PROMOCIÓ HIVERN

Comparteix