Diguem adéu a l’any 2020 amb positivisme i desitgem un feliç any 2021 amb alegries i bones esperances. Segur que de forma general direm que aquest any ha sigut molt dolent, per culta de la situació que ens hem trobat.
Certament hem viscut aspectes molt dolents; l’augment de la mortalitat, l’impacte negatiu en l’economia, el canvi en les nostres vides quotidianes, etc. Tot per culta de la pandèmia que ha envaït el món.
No obstant això, hem de mirar de trobar les parts positives en cada cosa que vivim, per molt dolenta que pugui ser. Per aquest motiu, volem destacar una seria de factors bons que creiem que han succeït en el transcurs de l’any i que esperem que es mantinguin.
Durant 3 mesos aproximadament vam haver d’estar tancats a casa, les nostres vides es varen aturar de cop, frenant aquesta rutina estressant que vivim que ens porta a no parar mai de fer coses.
Aquesta aturada ens ha fet valorar, per un moment, les petites coses que abans eren ben normals i que no els hi donàvem importància. Aquesta tendència tan comuna a la societat d’ara, de no valorar les coses fins que ens les prohibeixen o no les podem fer o quan no les tenim, en comptes de valorar-les quan les tenim o les podem fer.
Un exemple seria el fet de no poder anar a veure els nostres familiars o amics. Però si ens fiquem a pensar, quants cops havíem estat mesos sense passar a saludar a aquestes persones i preguntar com estaven. Tanmateix, ara que hem de mirar d’evitar aquests contactes, ens saltem les normatives o recomanacions perquè creiem que no podem aguantar més sense veure-les.
En l’apartat econòmic, molt perjudicat per l’aturada, podem trobar també, aspectes bons i que a la vegada poden afavorir a un canvi necessari.
Analitzem el turisme que és el que ens afecta a nosaltres. A Catalunya, és un sector molt important per a la riquesa del país, es caracteritza per dependre d’un turisme estranger massiu que envaeix durant uns mesos concrets les nostres platges i ciutats. Amb la pèrdua de tot aquest públic moltes empreses s’han vist evocades al fracàs. Però potser era un factor que havia d’arribar, perquè preguntem-nos fins quan hagués sigut possible un turisme que desgasta el patrimoni i empitjora la qualitat que els atrau.
Ràpidament el sector s’ha hagut d’adaptar. Deixar de fer esforços per atraure públic de fora per tal de potenciar el turisme de proximitat. Menys nociu pel medi ambient i igual d’atractiu que el d’altres parts del món. Com els volcans que tenim a tocar de casa, però anem a l’Alvèrnia, perquè creiem que serà millor.
I ara és el moment per poder revertir aquesta tendència, apostar per un turisme de qualitat i no de masses, que respecti el medi natural i la riquesa cultural que tenim.
És molt important poder aprofitar aquestes inèrcies que arran d’un factor extern han aparegut. Aquest pot ser un exemple de molts, com poden ser el teletreball, la informatització del sistema educatiu, la innovació tecnològica de diferents sectors…
Per últim, voldria remarcar la creença que la població ha vist la importància de la inversió en sanitat pública. On s’ha quedat palesa la manca de recursos tant en infraestructures com amb personal. Les retallades dels últims anys en sanitat han fet que hàgim hagut d’estar més dies tancats i que hagi mort més gent. La saturació dels hospitals, ha comportat haver d’aplicar mesures més saberes, per poder curar a les persones afectades per la COVID-19 i als altres pacients amb altres malalties. Unes accions que amb una millora a priori de tots aquests serveis, potser haurien set menys perjudicials per a l’economia i per la vida de les persones.
Des de Vol de Coloms apostem per veure el costa bo de les coses per molt que costi i intentar reinventar-nos per fer front a qualsevol adversitat.
Per això volem desitjar un feliç 2021, deixant enrere dels aspectes dolents i afrontant aquest nou any amb ganes i positivisme.
FELIÇ ANY 2021 I GAUDIM D’ELL!
Fes la teva reserva del vol en globus entre setmana aquí!
Fes la teva reserva del vol en globus amb l’allotjament inclòs aquí!
Fes la teva reserva del vol en globus en família aquí!
Comparteix