El vertigen durant el vol en globus

21 gener 2021

Primer de tot hem de dir que el concepte que tenim del vertigen tècnicament no és correcte, ja que tenim la concepció que és la por a les altures. No obstant és una afectació en el sentit de l’equilibri per diferent causes que produeix marejos, nàusees i vòmits.

El concepte a la por irracional i irreprimible a les altures i que provoca ansietat, és acrofòbia. En els casos més lleus i més quotidians, pot provocar tremolors, suors, acceleracions del ritme cardíac, sensació que el cap roda, etc. Una reacció natural del nostre cos per alertar-nos d’un perill

A priori i després de fer aquesta breu explicació, podem pensar que és impossible que una persona amb aquesta fòbia o por, pugui venir a fer un vol en globus. No obstant això, no és així.

En la nostra llarga història, ens hem trobat molts de casos que les persones que venien a volar tenien vertigen, mal anomenat com hem explicat. No obstant van tenir el coratge d’afrontar la por i volar. En fer-ho es van adonar que la sensació no era la mateixa que tenien quan s’apropaven a un penya-segat, a un balcó, quan s’enfilava a una escala…

La raó per la qual no tenien la mateixa sensació, és que en el vol en globus no es té mai un punt fix de referència que toqui a terra. Amb la qual cosa la ment no reacciona de la mateixa manera que quan ens apropem en algun lloc amb un desnivell considerable.

A més a més, el globus va dins del corrent del vent, per tant no hi ha sensació de velocitat, ni de turbulències, ja que et mous amb el vent. No és com quan estàs tocant a terra, que l’aparició d’aquest fenomen pot provocar més inestabilitat.

Per aquest motiu us animem a atrevir-vos a venir a volar en globus. Una experiència diferent que no es pot comparar amb volar amb cap altra aeronau. Ens permet veure el paisatge de la Garrotxa de manera tranquil·la i sense cap perill.

Ja ho sabeu, doncs:

GAUDIU D’UN VOL EN GLOBUS A LA GARROTXA!

Reserva un vol en globus els mesos de gener i febrer aquí!

Reserva el vol en globus aquí!

Reserva el vol en globus amb l’allotjament del dia abans aquí!

Comparteix