Tot i ser considerat a hores d’ara un dels més joves de la zona volcànica de la Garrotxa, el volcà Croscat té molta història que explicar.
Per nosaltres és de justícia començar a parlar del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa amb una de les peces claus d’aquest espai natural: el Volcà Croscat. Vol de Coloms ens trobem als seus peus. Les nostres instal·lacions es troben situades a una de les parts laterals del seu cràter i és una de les primeres vistes que el passatger es troba a l’hora d’enlairar-se amb algun dels nostres globus.
El Croscat està situat doncs, entre els municipis d’Olot i Santa Pau i és un dels més coneguts de la Garrotxa. No per desmerèixer els altres volcans però el seu con és el més gran de la península ibèrica. Es de tipus estrombolià, en forma de ferradura i és el segon més jove de tots.
La seva peculiaritat principal són les seves grederes. El volcà va ser víctima d’extraccions mineres durant uns 25 anys fins que al 1982, i després de vàries mobilitzacions socials, es va aprovar la creació del parc natural per tal de poder-les aturar i poder protegir la zona volcànica. La seva restauració es va fer el 1995 i va guanyar un premi FAD de disseny d’arts decoratives. Avui dia continua essent una de les parts més visitades de la nostra comarca. En aquest punt podem doncs observar com és un volcà per dins. El tall provocat per les extraccions és ben visible i ens mostra els colors originals, que són els més foscos, i, posteriorment, adopten tonalitats vermelloses i ataronjades a causa de les reaccions d’oxidació. A la part superior del volcà hi ha encara les restes d’una torre de comunicacions del segle passat.
Des de terra, hi ha diversos itineraris que el senderista pot fer per arribar aquesta zona, accessible per a tothom. Des de l’aire, la millor manera d’observar aquesta joia del parc és volant en globus. Vol de Coloms us el presenta directament.
DESCOBREIX MÉS DEL PARC DE LA ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA!
Fes la reserva del vol en globus aquí!
Fes la reserva del vol en globus i la visita a l’espai cràter aquí!
Més informació de la zona volcànica aquí!
Comparteix