Com arribar a la Garrotxa?

16 agost 2022

Arriba la tardor, un moment molt esperat per a moltes persones per veure la transformació de la natura. La comarca rep visitants d’arreu de Catalunya i es desplacen atrets per aquest fenomen. Però com arribar a la Garrotxa, de forma senzilla? Us expliquem les diferents opcions que hi ha.

Vehicle propi

El vehicle privat és el més utilitzat per arribar a la comarca. Amb la construcció del túnel de Bracons, les persones que venen de Barcelona, zona metropolitana, Vic, etc. Han d’agafar la C-17 direcció Ripoll fins a la C-37 que creua tota la serra de Llancers per arribar directament al mig de la Vall d’en Bas.

Per les poblacions de Barcelona més properes a Girona, en comptes de la C-17, la millor opció és agafar l’AP7 fins a Girona. A partir d’aquí, com han de fer els visitants que venen des d’aquesta ciutat, s’ha d’agafar la C-66 fins a Besalú, per incorporar-se a la A-26 que arriba a Olot.

L’A-26 serà la mateixa carretera que hauran de transitar els ciutadans de l’Alt Empordà. Un cop arribat a Figueres s’haurà de seguir la N-260 que empalma amb l’autovia a l’altura de Besalú.

Les persones que venen de la província de Lleida, hauran de fer un tros d’eix transversal o C-25 fins a arribar a Vic. On ja podran incorporar-se a la C-17 per fer el mateix trajecte que les persones que venen de Barcelona.

Els tarragonins tenen dues opcions amb l’objectiu d’arribar a la C-17. Algunes poblacions com Ascó o el Montblanc, l’opció més ràpida serà anar a buscar la C-25. Altres com Tarragona o Amposta han d’anar a buscar l’AP7. Ambdós casos, la C-17 els portaran fins a la C-37 per creuar els túnels de Bracons i sortir directament al mig de la Vall d’en Bas.

L’últim punt d’accés a la comarca és l’N-60, que passa per Bianya. Aquesta carretera la podran utilitzar els ripollesos i ripolleses.

Un cop arribat a la Garrotxa, és important tenir en compte que hi poden haver retencions a la C-152, la carretera que va de la rotonda on enllaça la C-37, la C-63 i la C152 fins a l’entrada d’Olot i creua la població de Les Preses. Per altra banda, es poden trobar retencions a l’entrada d’Olot Nord o Oest i l’av. Sant Jordi que creua la ciutat.

L’última cosa a tenir en compte és l’aparcament. És molt important respectar els espais naturals. Per a la seva protecció, no està permès estacionar dins del Parc Natural, a no sé que sigui en els pàrquings habilitats de la zona. Tenim l’aparcament de Santa Margarida i l’aparcament de la Fageda d’en Jordà, al costat de la Fageda i del volcà Santa Margarida i el Croscat.

Si es vé a volar, no hi ha problema perquè a les nostres instal·lacions ja tenim pàrquing privat per l’ús exclusiu dels nostres clients.

Transport públic

Per les persones que no tenen vehicle propi o no tenen llicència de conduir, poden optar per venir a la comarca amb autocar.

L’empres TEISA ofereix un ampli ventall de trajectes des de diferents punts de les províncies de Girona i Barcelona per arribar a Olot o als diferents pobles de la comarca. Es poden consultar preus, horaris i rutes a la seva pàgina web.

Aquesta opció és bona, no obstant per poder combinar els horaris de l’autocar i de l’activitat del vol en globus, és millor arribar el dia abans del vol i dormir per la zona. D’aquesta manera de bon matí si es dorm als pobles d’Olot i Santa Pau, podem passar a recollir les persones a l’hotel per venir a les nostres instal·lacions.

Per altra banda, si es vol fer turisme per la zona, es poden agafar les línies regulars per visitar els pobles de la Garrotxa. Si es vol veure en especial la fageda i els volcans, hi ha la ruta dels volcans que té parades per diferents punts la zona volcànica.

Aquestes serien algunes de les opcions de com arribar a la Garrotxa, segur que alguna o altra encaixa des d’on vens.

Ja ho saps, doncs:

Vine a la Garrotxa des del punt de Catalunya que siguis!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva del vol en globus amb l’allotjament aquí!

Més informació dels horaris de la TEISA aquí!

Comparteix