Degusta els fesols de Santa Pau als restaurants de la Garrotxa

19 gener 2022

Des del 14 de gener i fins el 27 de març de 2022 alguns dels restaurants de la comarca ofereixen a la seva carta un dels plats estrella de la nostra zona: els fesols de Santa Pau

Aquest llegum, conegut arreu de Catalunya, es presten com a protagonistes en les elaboracions culinàries de la majoria de restaurants durant tot l’any, però és en els mesos de gener, febrer i març quan alguns d’ells el volen potenciar als seus plats. Elaboren receptes específiques per poder degustar aquest producte tant de la Garrotxa, produït en terra volcànica.

Només tres setmanes després de començar el nou any, és tradicional que el poble de Santa Pau celebri la ben coneguda Fira del Fesol. Tradició perquè ja fa més de 30 anys que se celebra. El passat 2020 va ser l’última vegada que es fer, coincidint amb els seu 30è aniversari. L’any passat no es va dur a terme a causa de la pandèmia però aquest 2022 sembla que, si les circumstàncies ho permeten, es tornarà a organitzar. A diferència dels altres anys, quan tota la població de Santa Pau i la comarca es bolcava en aquesta fira al mes de gener, coincidint amb la celebració de Sant Antoni, aquest any és previst que se celebri el diumenge 27 de març. En ella es mostren els diferents cuinats del llegum que els restaurants del municipi elaboren per aquest dia i on, el visitant, pot degustar, passejar pels carrers de la vila i comprar a les diferents parades que s’hi instal·len.

Mentre esperem que arribi l’últim cap de setmana de març, vuit restaurants del poble han començat a engegar els fogons per oferir menús especials dins la campanya “Degusta DOP Fesols de Santa Pau”. Així doncs, els restaurants: Cal Sastre, Can Bastans, Hostal dels Ossos, Masnou, Queda Bé, Centre Cívic Ca la Guapa i el Centre Cívic de Santa Pau us ofereixen les millors receptes d’aquest llegum, durant aquests dos mesos.

Des del 2015, els fesols de Santa Pau tenen denominació d’origen, un distintiu que té com a objectiu reconèixer els productes de qualitat, els productes tradicionals, agrícoles i alimentaris. Tenen qualitats específiques obtingudes gràcies a la seva zona geogràfica de cultiu i als seus factors naturals i humans.

La gastronomia és una meravellosa excusa per visitar la Garrotxa. A més, es pot veure des de l’aire volant amb nosaltres!

Ja ho saps, doncs:

GAUDEIX DE LES OFERTES PER VOLAR A L’HIVERN!

Reserva un vol en globus els mesos de gener i febrer aquí!

Reserva el vol en globus i el passeig en carruatge  aquí!

Més informació de les ofertes per volar a l’hivern aquí!

Comparteix