European Balloon festival, la festa dels globus d’Igualada

13 juliol 2022

El darrer cap de setmana l’equip de vol de Coloms, va ser present a l’European balloon festival. Durant quatre dies es van congregar més de 50 globus diferents d’arreu del món per celebrar aquest esdeveniment després de dos anys sense poder-lo fer.

Del 7 al 10 de juliol a Igualada l’empresa Ultramagic, que fabrica globus aerostàtics, va organitzar el vint-i-sisè festival que va aplegar uns 25.000 visitants.

Duran aquests dies es va poder gaudir d’activitats i tallers per conèixer tot el relacionat al globus, de jocs per a nens, d’actuacions teatrals, de concerts, dels vols en globus i del night glow una de les activitats més esperades pel públic. Una performance a la nit en la qual els globus encenen les seves flames per il·luminar les veles i poder fer un bonic ball de llums i colors.

No obstant, l’Europena balloon festival no només és un esdeveniment pel públic. També és una oportunitat perquè empreses i pilots de tot el món puguin compartir coneixements, experiències i competir per veure qui te les millora habilitats. Durant els quatre dies, es fan set vols, que en aquesta edició el temps va permetre que es poguessin fer tots.

Depenen de les condicions meteorològiques els organitzadors escullen entre dues proves diferents; la primera consisteix en l’enlairament d’un globus, anomenat la llebre. Aquest va fent el seu vol i quan aterra deixa una creu en el lloc on ha aterrat. La resta de globus que participen han d’aconseguir tirar el testimoni (un farcell ple de sorra amb una bandereta) al màxim a prop del centre de la creu. La segona prova és una mica diferent, abans de sortir l’organització dona unes coordenades, en aquell punt si ha ubicat una creu, l’objectiu és mirar d’apropar-se al màxim possible per poder tirar el testimoni al màxim a prop possible. Tant en una com en l’altra l’equip guanyador és el que s’acosta més al centre de la diana, però sempre sense poder aterrar o tocar el camp o la zona delimitada d’on s’ha ubicat la creu.

Una competició divertida per poder veure la perícia dels pilots, mirant d’aprofitar les millores direccions dels vents per dirigir-se al punt marcat.

L’European Balloon Festival com es pot veure és un festival de globus que permet gaudir a aficionats i professionals d’aquesta aeronau. Cal felicitar l’organització per la feina que realitza durant molts de mesos per fer-nos xalar d’una trobada genial per a tothom.

Ja ho saps, doncs:

GUARDA’T LA DATA I ASSISTEIX L’ANY QUE VE O EN EL CAS QUE T’HAGIS QUEDAT AMB GANES SEMPRE POTS VENIR A VOLAR A LA GARROTXA

Més informació del festival aquí!

Fes la reserva del vol en globus a la Garrotxa aquí!

Fes la reserva a mida aquí!

Comparteix