Fira de Sant Lluc i vols en globus a la Garrotxa

5 octubre 2014

Sant Lluc, la fira de  tardor a Olot.

A Olot, la Fira de Sant Lluc dóna la benvinguda a la tardor el 18 i 19 d’octubre, concentrant tots els espais firals i més de 100 activitats al centre de la ciutat.

Aquesta tradicional fira  data de l’any 1314  té el seu origen de caràcter ramader.  La fira suposava un punt intermedi en les tries del  bestiar entre les fires del Ripollès i la de Sant Narcís de Girona.

Des d’aleshores, la Fira de Sant Lluc ha mantingut el seu compromís agrícola i ramader a través de la tradicional Fira Ramadera, que té lloc a la plaça de Braus , amb mostres d’animals com ovelles, cavalls, ponis, vedells, vaques….

La Fira començarà el dia 18 d’octubre amb la  59a Fira del Dibuix a la plaça Clarà, el mercat extraordinari de roba a la plaça Balmes i carrers adjacents i la Fira Ramadera .

La Fira del dibuix es celebra el dia de Sant Lluc, Patró dels artistas. Comptarà amb artistes d’arreu de Catalunya amb una àmplia oferta de diferents obres d’art sobre paper.

Al  llarg del cap de setmana , al Firalet  es podrà visitar la Fira del Vehicle d’Ocasió amb una desena d’empreses expositores així com el mercat d’artesania al Firal amb setanta parades alimentàries i no alimentàries.

També es podrà visitar la Fira d’Entitats a la plaça Major  ,on entitats i associacions sense ànim de lucre de la comarca volen presentar als visitants de la fira, així com la segona edició de Segueix el Fil, situat al carrer dels Sastres omplint-lo d’activitats per a petits i grans relacionades amb les noves tendències handmade amb robes i fils tot descobrint l’enorme ventall de possibilitats de les manualitats tèxtils, seguint la tradició dels antics drapaires i homenatjant un sector que ha estat cabdal a la ciutat.

No hi faltarà una oferta diversa d’atraccions infantils al barri del Carme.

El diumenge 19 d’octubre, tindrà lloc el tradicional mercat del col·leccionisme i andròmines i la fira del disc que es mantenen a la plaça Clarà, així com els comerços de la ciutat obriran també les seves portes.

Enguany, les propostes de tallers per a la mainada de l’Olot Dibuixa s’avancen una setmana i es portaran a terme entre el Firal i Sant Esteve el dissabte 11 d’octubre de 10 a 13 h i de 16 a 19 h.

A la fira de la tardor no hi faltarà una programació cultural complementària destacada amb l’obra de teatre L’esquella de la torratxa (dissabte 18 al Teatre Principal), el concert familiar En Pere i el Llop (diumenge 19 al Teatre Principal) i les portes obertes als museus de la ciutat, entre moltes altres propostes.

Per més informació sobre els vols en globus , cliqueu a l’enllaç VOLS EN GLOBUS A LA GARROTXA 

Comparteix