Les cistelles dels globus aerostàtics de la Garrotxa

11 abril 2023

Volar sempre ha sigut una activitat que l’ésser humà ha volgut fer. Durant segles es van inventar molts ginys per aconseguir fer el mateix que veiem fer als ocells. Aparells de tota classe que van fer assolir l’objectiu de passejar-nos entre els núvols. A la Garrotxa no volíem ser menys i ens va donar per sobrevolar els volcans en globus aerostàtics. Una aeronau inventada fa uns 250 anys pels germans Montgolfier.

Aquesta aeronau es pot dividir en dues parts, la vela i la cistella. En aquest cas en centrarem a explicar la cistella, l’habitacle on durant el vol hi ha tot el material per volar i les persones que viuen l’experiència.

És molt important que les cistelles, per una banda, tinguin una estructura molt forta i robusta per suportar el pes que hi ha dins i per aguantar l’impacte en el moment d’aterrar. Per altra banda, també han de ser flexibles per amortir el cop quan toquen a terra, ja que en aquest cas no tenen tren d’aterratge com altres aeronaus.

Per aconseguir aquesta robustesa la cistella dels globus aerostàtics està feta d’una estructura reforçada d’acer inoxidable, combinada amb una peça al terra de fusta d’Scandinavia. Per altra banda, per obtenir la flexibilitat, es cobreix tota l’estructura lateral de jonc que ajuda a absorbir el cop de l’aterratge. Per acabar, els acabats de la part superior de la cistella i la part interior són de cuir per fer la cistella més comada.

Ultramagic, l’empresa que ens fabrica els globus, sol utilitzar els mateixos materials per totes les cistelles. No obstant això, n’hi ha de molts tipus depenent del nombre de persones que poden portar. El globus aerostàtic més gran que hi ha actualment en el món és per a 32 persones. Tot i això, a Vol de coloms tenim cistelles compartides de 16, 12 o 10 passatgers i exclusives de 2 i 4 persones.

Totes les nostres cistelles tenen porta, amb la qual cosa sempre hi haurà la possibilitat d’entrar sense haver de saltar. En algunes de les cistelles hi ha porta per entrar en tots els compartiments sense saltar i unes altres hi ha porta en un compartiment i a l’altre s’ha de pujar enfilant-se.

En ser una activitat aparentment d’aventura, és una experiència molt tranquil·la i a la vegada molt segura. Tots els globus aerostàtics passen revisions periòdiques per revisar el seu estat i aviació civil espanyola controla que tot estigui en regla. Això fa que com hem dit sigui una forma molt segura de volar i conèixer el territori des del cel.

Ja ho saps, doncs:

VINE A VOLAR EN UNA DE LES CISTELLES DELS GLOBUS AEROSTÀTICS DE VOL DE COLOMS!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva de la promoció del vol en globus entre setmana aquí!

Descobreix més de l’empresa que ens fabrica les cistelles aquí!

Comparteix