Esmorzar a Vol de Coloms

25 abril 2023

Des dels seus inicis, l’objectiu dels germans Colom, va ser crear una activitat turística per donar a conèixer la comarca de la Garrotxa. A més de tenir l’original idea d’ensenyar la comarca des d’un globus, van pensar que seria interessant per completar l’experiència, deixar provar la gastronomia de la zona amb un bon esmorzar a Vol de Coloms.

En el seu inici aquest esmorzar es feia al càmping la Fageda, un allotjament al costat del camp on s’enlairaven els globus. Uns anys després, amb l’evolució de l’empresa, es va poder construir unes instal·lacions pròpies, aprofitant una vella granja.

Un espai on ha acabat aglutinant tot el necessari per donar el millor servei; el pàrquing, el bar per fer el cafè abans de sortir, el camp d’enlairament, el restaurant per fer l’esmorzar, les oficines i els garatges per guardar tot el necessari per volar.

El restaurant on es fa l’esmorzar, és una gran sala amb grans taules on mengen totes les persones que hem fet el vol, el pilot i el personal de terra. És un moment per compartir la vivència del vol tots junts i acabar d’assaborir l’activitat.

Es comenta el vol però sense perdre de vista el més important; l’esmorzar a Vol de Coloms. Comença amb pa amb tomata amb embotit. La Garrotxa té una gran tradició de matança del porc i és per això que oferim un bon assortit d’embotit de productors locals. Carns i embotits Jordi Vilarrasa ens proporciona fuet, bull blanc i bull negre i Can Japot ens proporciona baiona. No pot faltar un bon pa de pagès amb tomata i un bon oli d’oliva verge extra.

Un cop no queda res als plats, passem al segon. Un producte que si no oferíssim, ens farien fora de Santa Pau. Se serveixen unes plates amb fesols de Santa Pau, un producte molt especial per estar cultivat en terra volcànica. Per acompanyar els fesols posem una botifarra a la brasa de carns i embotits Jordi Vilarrasa. No pot faltar l’allioli a l’esmorzar per untar la botifarra o tirar als fesols que només s’han bullit.

Tot aquest menjà, fa venir molta set i és per això que deixem a la taula porrons amb vi negre i rosat de l’Empordá, comarca veïna. A més també hi ha aigua, refrescos o cervesa.

No hi ha un bon àpat sense postres i és per això que portem un cistell amb diferents productes de la Cooperativa la Fageda. Una empresa social que a més de fer uns productes de primera qualitat, donen feina a persones amb diferents capacitats.

Però això no s’acaba aquí, per acabar l’esmorzar a Vol de Coloms, es pot fer un cafè, té, infusió… i un tap de ratafia Russet. Aquest licor fet amb aiguardent, nous verdes i més de 40 herbes aromàtiques.

Amb aquest digestiu posem punt final a l’esmorzar i a l’experiència del vol en globus a la Garrotxa, havent compartit una bona estona observant els volcans des del cel i comentant la jugada amb aquest bon àpat a mig matí.

Ja ho saps, doncs:

GAUDEIX DE LA GASTRONOMIA DE LA GARROTXA

Reserva el vol en globus amb l’esmorzar a Vol de Coloms aquí!

Coneix la gastronomia volcànica aquí!

Reserva un vol en globus amb allotjament aquí!

Comparteix