Fermí Corominas: “M’agrada innovar. Viatjo i miro idees”

26 juny 2024

“Tenim 10 tastadors que proven les nostres idees. Fem provatures i si el producte agrada el tirem endavant. Dins d’aquesta desena de persones hi ha professionals de la restauració, nens i un mossèn que és el que beneeix el producte”. D’aquesta manera divertida ens ho explica en Fermí Corominas qui fa que a la seva parada de la Plaça Mercat d’Olot sempre hi hagi algun producte de recent creació.

Va començar en el món de la ramaderia des de ben petit. Porcs casolans Corominas és una explotació agrària ubicada al Mas que porta aquest nom, a Begudà. Van començar tenint varietat de bestiar fins que es van especialitzar en el porquet de la raça Duroc. En cuiden la seva alimentació, l’edat de sacrifici de l’animal i l’ús de conservants naturals. Tots aquests factors fan millorar la qualitat del producte. Inicialment, es van engrescar a tenir molts caps de bestiar, fins a uns 2.000 per van adonar-se que la situació no era viable i en van reduir el nombre. Ara compten amb unes 86 mares i uns 600 porquets.

La botiga a la plaça Mercat d’Olot la tenen des de fa uns 20 anys, per tant, ja estaven en l’anterior edifici. Amb l’experiència de tots aquests anys creuen que va ser una decisió molt encertada. També venen online i fins i tot la seva masia s’ha convertit en un punt de venda, però l’epicentre és la plaça mercat. En aquest establiment passa molta més gent que en una carnisseria convencional, aquí fins i tot comparteixen clientela amb altres placers, ofereixen el seu producte a les persones que passen per davant la parada, els costos es reparteixen entre la vintena de placers…per ara tot son avantatges.

A pocs anys per jubilar-se, en Fermí ens comenta que no té clar si el negoci continuarà. La idea és trobar alguna persona interessada que se’n faci càrrec però de moment continuarà ell estant-ne al capdavant i dedicant-se a la seva passió que ja va començar de ben jove.

Ja ho saps, doncs:

GAUDEIX DE LA GARROTXA I TASTA ELS SEUS PRODUCTES!

Visita Porcs casolans Corominas a la plaça mercat aquí!

Reserva un vol en globus aquí!

Crea la teva experiència a mida aquí!

Comparteix