Parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa

11 octubre 2022

Tenim la sort de volar per sobre el parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Des del globus podem veure tota aquesta àrea protegida on tenim més de 40 volcans, més de 20 colades de lava, més de 80 tossols i tota una vegetació molt especial que cobreix aquestes formacions geològiques. Ens encanta poder ensenyar i explicar tot el que veiem quan estem volant i per això volem explicar-te una mica el que et trobaràs si vens a volar.

El parc natural es va declarar l’any 1985, per tal de poder preservar tant la seva vegetació i com les formacions volcàniques que hi ha. Com veurem en altres entrades de blog en molts de casos s’utilitzava el material volcànic per a la construcció i això va fer que es necessités protegir 15.000 ha. repartides en 11 municipis.

Aquesta protecció del territori va ser molt important per poder mantenir un patrimoni que es va formar, fa entre uns 8.000 i 700.000 anys. Un llarg període amb molta activitat volcànica.

Tota aquesta activitat va fer que es creessin més de 40 cons volcànics, erupcions freatomagmàtiques o estrombolianes. Més de 20 colades de lava, destacant la colada que va baixar del volcà Croscat i que actualment hi ha la fageda d’en Jordà. 81 tossols originats per la protecció de zones humines amb les colades de lava. I llacs de resclosa volcànica.

Amb la protecció de la zona es va buscar també la protecció de la massa forestal, en el seu moment tots els boscos estaven molt castigats per l’obtenció de carbó i per l’activitat agrícola i ramadera. Amb el canvi es va aconseguir preservar una gran diversitat de vegetació. La diferencia de terreny de les zones i el clima ha permès que s’hagin pogut identificar unes 1.125 d’espècies de plantes.

Una massa forestal que permet que hi habitin a la vegada una gran varietat de fauna, en total 310 espècies; repartides en mamífers, ocells, amfibis i peixos.

En aquesta primera entrada hem explicat en general el parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa, com veus hi ha molt més per explicar, així que estigués el cas que anirem explicant en detall alguna de les formacions més representatives de la comarca.

I si a més de saber, la vols veure, sempre pots venir a volar en globus.

Ja ho saps, doncs:

DESCOBREIX MÉS DEL PARC DE LA ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva del vol en globus i la visita a l’espai cràter aq!

Més informació de la zona volcànica aquí!

Comparteix