Quan no podem volar per mal temps?

27 setembre 2022

El vol en globus és una activitat que s’ha de realitzar a l’aire lliure, per aquest motiu sempre depenem de la meteorologia per poder viure l’experiència. Però quan no podem volar per mal temps?

El globus aerostàtic no el podem dirigir, la seva direcció i velocitat sempre és la mateixa que la direcció i velocitat del vent de dins de la massa de l’aire al qual està. El pilot només té la capacitat de decidir si pujar o baixar, escalfant o deixant refredant l’aire de dins de la vela. O de girar sobre si mateix, obrint els ventils, unes comportes laterals que permeten que surti l’aire calent i provoqui el gir sobre si mateix.

Per aquest motiu diem que som passatgers del vent.

Aquest element meteorològic és molt important per nosaltres, bàsicament per poder-nos moure. No obstant això, també pot fer que no puguem volar. A l’hora de la sortida, necessitem que no hi hagi vent a la superfície. És així perquè en el nostre entorn tenim; les nostres instal·lacions, el volcà Croscat, arbres i cases. Si ens volguéssim enlairar amb un vent superior a 15km/h, aquesta velocitat faria que no ens poguéssim enlairar verticalment, sinó que ens desplacéssim cap als costats amb perill de xocar contra algun d’aquests elements que tenim al nostre costat.

El segon factor que fa que no puguem voler, és a causa del material de la nostra vela, l’encarregada de sustentar tot el pes de dins de la cistella. Aquesta vela, és feta d’una tela ignífuga i que suporta altes temperatures, concretament uns 120º. Una capacitat imprescindible per poder escalfar l’aire de dins del globus.

No obstant això, que passaria si durant el vol, si comences a ploure. El que passaria és que la tela s’aniria mullant i faria refredar l’aire de dins el globus. Per contrarestar aquest fet i per evitar que el globus descendís, el pilot hauria d’escalfar l’aire de dins de la vela molt més sovint.

No hi hauria perill pels passatgers perquè s’aterraria amb la màxima brevetat, però sí que podria danyar la tela, en haver de suportar temperatures molt altes per mantenir la sustentació.

Cada vegada tenim més eines per poder preveure les previsions que tindrem el dia del vol i podem anul·lar-lo si veiem que les previsions no són les adequades.

Nosaltres sempre truquem a totes les reserves dos o tres dies abans per poder confirmar si el vol es podrà fer o no. D’aquesta manera podem anar informant de les novetats meteorològiques que veiem.

En conclusió podem dir que quan no podem volar per mal temps, és quan plou o quan fa molt de vent a superfície en el moment de la sortida.

Ja ho saps, doncs:

Vine a volar menys quan necessitis paraigua o el vent se t’emporti el barret al sortir de casa!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva de la promoció del vol en globus entre setmana aquí!

Fes la reserva de la promoció del vol en globus entre setmana amb l’allotjament aquí!

Comparteix