Què és un globus aerostàtic?

15 novembre 2022

Vol de coloms som una empresa que fem viatges en globus a la Garrotxa des de fa més de 30 anys. La nostra eina de feina és aquesta aeronau. Però exactament, què és un globus aerostàtic?

Primer de tot, com hem dit, el globus aerostàtic és una aeronau. Gràcies a la diferència de temperatura i densitat de l’aire que hi ha dins i fora del globus, fa que puguem pujar o baixar.

Aquest moviment no és l’únic que fa el globus, l’aeronau també es mou cap a una direcció. Però aquest, no depèn del pilot, sinó que serà el vent, el que el decidirà. Depenent la direcció i velocitat que vagi la massa d’aire on el globus estigui, anirem a una direcció i velocitat concreta. Amb la qual cosa el pilot es mantindrà a la massa d’aire que més li interessi per poder anar cap a una zona on hi hagi el màxim de llocs per aterrar.

L’últim moviment que podran fer alguns globus, serà el de girar sobre si mateix. Això s’aconsegueix estirant una corda que permet que entri aire de l’exterior i creï una rotació sobre si mateix. Pel pilot és molt important, ja que a l’hora d’aterrar necessita que la cistella estigui posicionada d’una forma concreta i amb aquest gir li permet fer-ho.

De moment, saps què pot fer el globus, veiem quins elements formen el globus; de forma general el podríem dividir en dues parts; la cistella i la vela.

La cistella és l’espai on col·locarem tot que hem de portar per volar; botelles de gas, cremadors, aparells electrònics, pilot i passatgers. Per suportar aquest pes i el cop de l’aterratge la cistella està feta d’una estructura de ferro, fusta massissa i vim.

Per altra banda, tenim la vela. La part que suporta tot el pes de la cistella. Està enganxada amb uns cables d’acer, que un cop escalfat l’aire de dins el globus, fa que aguanti tot el pes de la cistella. Com més volum d’aire hi cap a dins la vela, més pes podrà suportar.

Com veus no és molt difícil explicar què és un globus aerostàtic perquè és una aeronau molt senzilla, però que a la vegada ens permet gaudir d’una experiència magnífica.

Ja ho saps, doncs:

VINE A DESCOBRIR QUÈ ÉS UN GLOBUS AEROSTÀTIC!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva de la promoció del vol en globus entre setmana aquí!

Fes la reserva de la promoció del vol en globus entre setmana amb l’allotjament aquí!

Comparteix