T’has plantejat mai ser pilot de globus?

31 març 2021

Ser pilot de globus no sol ser una professió que des de petit es tingui al cap. Normalment solem imaginar-nos ser pilots d’avió, d’avioneta o d’helicòpter. No obstant, potser algun dia que n’has vist algun solcant el cel t’has plantejat què s’ha de fer per poder pilotar aquesta aeronau.

Com veuràs, no és fàcil aconseguir ser pilot de globus comercial, per la seva exigència en els coneixements i l’experiència que has de tenir.

Els criteris per tenir el carnet els marca l’AESA– Agència Estatal de Seguretat Aèra. És una entitat pública que vetlla perquè es compleixin les normes d’aviació civil en el conjunt de les activitats aeronàutiques a Espanya.

El primer que s’ha de fer és passar una revisió mèdica exhaustiva per comprovar que no es pateix cap malaltia o problema de salut que pugui afectar-te durant el vol.

Si tot és correcte, et permeten presentar-te a l’examen teòric i pràctic.

L’examen teòric consisteix a assolir un seguit de coneixements. Està dividit en dues parts: un bloc comú per a totes les aeronaus i un altre específic del globus en concret. En total cal examinar-se de 9 assignatures diferents:

  • Dret aeronàutic.
  • Factors humans.
  • Meteorologia.
  • Comunicacions.
  • Navegació
  • Principis de vol.
  • Procediments operacionals.
  • Performance i planificació de vol.
  • Coneixement general de l’aeronau.

En l’examen pràctic es valora la destresa pilotant el globus. Després d’haver realitzat un mínim de 16 hores de pràctiques, pots examinar-te. Analitzen tot el procediment, des de la preparació del globus fins a l’aterratge.

En el moment que s’aproven aquests dos exàmens, ja ets oficialment “Light Aircraft Pilot Licence – Balloon (LAPL-B)” amb la qual cosa pots pilotar un vol de fins a un màxim de 3 persones i/o un globus de fins a 120.000 peus cúbics.

A partir d’aquí s’han de fer hores de vol per poder passar al següent grau, que et permet tenir la llicència comercial “Balloon Pilot Licence (BPL)”. Després de 100 hores de vol, et pots presentar a un examen pràctic per aconseguir aquest carnet.

Aprovada la prova ja és possible portar de forma comercial globus de fins a 210.000 peus cúbics. En la següent categoria ja et demanen 200 hores de vol i superar un altre examen pràctic, que t’habilita a portar globus de fins a 355.000 peus cúbics. I ja l’últim pas que hi ha fins ara, és quan portes 300 hores de vol que pots fer l’últim examen pràctic i que et valida per portar aeronaus de més de 355.000 peus cúbics.

Com es pot veure no és fàcil arribar a ser pilot de vol comercial. Requereix anys de preparació i experiència. Tot i això és un esforç que val la pena i que et permet fer gaudir a altres persones de la gran experiència de volar en globus.

Ja ho sabeu, doncs:

ATREVEIX-TE A SER PILOT DE GLOBUS I SI NO, VINE A VIURE L’EXPERIÈNCIA

Més informació per ser pilot de globus aquí!

Coneix la Garrotxa des de l’aire aquí!

Comparteix