Un Sant Jordi diferent

20 abril 2020

Un Sant Jordi diferent, en unes circumstàncies que no ens permeten gaudir, com sempre, d’aquesta diada cultural.

Tot i això, hi ha coses que no canvien, com per exemple la història.

Però hi ha coses que poden canviar, com la manera de viure, tal com ens ha tocat de fer aquest 2020.

Són canvis que no es fan per per pròpia voluntat, sinó que ens venen imposats per una situació ben delicada.

Però la història i les tradicions no es poden canviar si les tenim ben arrelades.

Sant Jordi és una d’aquestes tradicions que, per més que hi hagi canvis, no es poden ni es volen canviar. No canviarà la llegenda, no canviarà el seu significat, ni canviarà el dia marcat al calendari. 

Cada 23 d’abril la festivitat de Sant Jordi, el dia del Patró de Catalunya, se celebra amb molt d’entusiasme i alegria per tal de perpetuar aquesta tradició que es basa en l’amor i la cultura.

A més a més, el 23 d’abril és el Dia Mundial del Llibre promogut per la UNESCO des de l’any 1995. És per això que aquest dia, a més de l’intercanvi de roses, regalar llibres és la forma de commemorar una de les tradicions més arrelades dins la cultura catalana.

Però aquest any canviarà la manera de viure la festivitat de Sant Jordi. Segurament no faltaran ni roses ni llibres per a les persones estimades o a qui tenim un afecte especial, però sí que ho farà la manera de viure aquesta jornada, tan destacada per a molts. Les parades en els grans passeigs, rambles o carrers catalans no es muntaran aquest any. L’anar i venir de persones amb una rosa, un ram o un llibre a la mà al mig de la multitud, tampoc.

No obstant, de ben segur que això no ens farà obviar aquest dia, tot al contrari: el confinament ens ha servit a molts per ser més creatius, buscar l’enginy i l’originalitat per distreure’ns i passar l’estona d’una manera més amena.

Segur que més d’un/a ja té pensat com confeccionarà la rosa i de quina manera la regalarà a la persona estimada, o aquell/a que ja està pensant en la mètrica i la rima del possible vers i poema que li entregarà a qui aprecia. 

Vol de Coloms celebra, cada any, un Sant Jordi ben especial. Aquest any no podrà ser, però sapigueu que hi som presents i podem ser un bon regal per a la persona a qui estimeu per viure des de les alçades una experiència inoblidable quan tot això hagi passat. 

Segur que aquest Sant Jordi ens demostrarem més que mai que ens estimem, ens respectem i ens valorem i que junts ens en sortirem!

Ja ho sabeu, doncs:

VIVIU UN SANT JORDI DIFERENT!

Feu la vostra reserva aquí!

Regaleu un vol en globus aquí!

Més informació sobre la diada de Sant Jordi aquí!

Comparteix