Una escapada per a tots els sentits

6 juny 2019

La Garrotxa ens desperta tots els sentits: la vista amb els paisatges; l’oïda amb la tranquil·litat dels boscos; el tacte en entrar en contacte amb les pedres volcàniques… Però no ens podem oblidar del sentit més important: l gust! Els nostres globus no seran els únics que us portaran al cel, perquè la deliciosa gastronomia de la terra sorprèn fins i tot al millor gurmet.

Els plats de la comarca, emmarcats dins la Cuina Volcànica, són reconeguts per fer una feina com cal: et deixen ple, satisfet i amb un gust de boca excepcional. Si no tenim la sort de conèixer una autèntica àvia de la Garrotxa, no cal  preocupar-se: trobarem molts restaurants al llarg de la comarca amb propostes delicioses que completaran la nostra passejada en globus.

Us recomanem els plats tradicionals de la terra que, tot i semblar senzills, seduiran el vostre paladar. D’entre els més coneguts podem citar els fesols de Santa Pau, un plat que es cultiva en els camps de vora la població. Acompanyat d’una bona botifarra de la zona és el plat ideal perquè us quedeu a gust.

Si sou més aviat carnívors, no podeu deixar passar els embotits i la carn de la zona: des del fuet a la llonganissa, és l’ocasió perfecta per encetar un pa de fajol i fer unes bones llesques sucades amb tomàquet. I si passeu per Olot, aprofiteu per completar el vostre dinar amb les típiques postres de la població, el tortell entorxat, un deliciós tortell d’anís que es pot acompanyar amb un bon glop de ratafia.

Podeu trobar més informació perquè en conegueu tots els detalls clicant aquí!

Comparteix