Bolets a la Garrotxa, si plou, alguna cosa hi ha.

15 novembre 2023

La comarca és coneguda pel seu entorn natural. El 80% de la seva superfície està coberta de boscos amb vegetació molt diferent. Aquesta diversitat de naturalesa fa que tinguem una bona varietat de bolets a la Garrotxa.

El clima de la Garrotxa es caracteritza per ser mediterrani de muntanya, influït per la seva situació geogràfica al nord-est de Catalunya, prop de la serralada dels Pirineus. Això implica que presenta algunes particularitats pròpies respecte al clima mediterrani típic de la zona costanera. La més important pel que fa al creixement dels bolets, és la de les precipitacions.

L’entrada de frons atlàntics fa que tinguem una pluviositat bastant alta. Encara que aquest any hi ha hagut un descens molt gran que ha dificultat el creixement dels bolets als boscos de la comarca.

Tot i això, encara n’hem pogut trobar algun. La diferència de boscos que hi ha entre vessants nord i sud de les muntanyes, ens permet tenir una bona varietat de bolets a la Garrotxa.

Separat en les diferents estacions podem trobar, ceps, rovellons, rossinyols, múrgoles, ous de reigs, escarlots, trompetes de la mort i moixernons, com a més apreciats. A part, si anem a buscar els mencionats i no podem acabar d’omplir el cistell, n’agafem algun altre.

Aquesta bona varietat fa que la gastronomia volcànica tingui molts de plats que porten aquest aliment; des d’un pollastre amb rovellons, a bolets confitats per acompanyar amanides, fins a embotit amb bolets.

Ja ho saps, doncs:

VINE A TASTAR ELS BOLETS DE LA GARROTXA!

Descobreix la Garrotxa aquí!

Reserva un vol en globus aquí!

Coneix la cuina volcànica aquí!

Comparteix