Castellfollit de la Roca, un poble sobre una cinglera

20 setembre 2023

Avui descobrirem un dels municipis més petits de Catalunya. Un cop travessem amb els globus les muntanyes de la Miana, apareix a l’oest el poble de Castellfollit de la Roca, una població que no supera el km².

Està ubicat sobre una cinglera basàltica de 50 metres d’alçària, formada per l’erosió dels rius Fluvià i Toronell sobre dues colades de lava provinents de volcans d’Olot i Begudà.

Per aprofitar el màxim el terreny, les cases estan construïdes a tocar del penya-segat del poble. S’han trobat que a causa d’alguns despreniments de roca, les cases que estaven més a la punta, s’han hagut d’abandonar per perill d’esfondrar-se. Però en un municipi tan petit no es podia perdre ni un cm de terra.

Des del globus, podem veure perfectament les cases penjants de Castellfollit de la Roca. Però un cop acabat el vol és imprescindible anar als miradors que hi ha. Primer és bonic anar al poble per veure una imatge des de sobre el penya-segat i després baixar fins al costat del riu per veure les columnes de basalt i les cases enfilades sobre les dues colades de lava.

Encara que sigui un poble petit, Castellfollit de la Roca té una riquesa cultural fascinant. L’església de Sant Salvador, construïda al segle XIII, és un dels punts destacats.

Després d’explorar tot el paisatge, no oblidis fer un tast de diversos productes elaborats al poble. S’ha de provar la cervesa artesana Poch’s que tenen l’obrador i un bar a tocar de l’església. I pels amants dels dolços, s’han de provar les magdalenes de Cal Tusset i les galetes de Ca l’Enric.

Com veus si estàs per la Garrotxa, no pots deixar de veure aquest poble, sigui des de l’aire amb el globus aerostàtic o per terra gaudint del seu patrimoni.

Ja ho saps, doncs:

DESCOBREIX CASTELLFOLLIT DE LA ROCA

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva del vol en globus i allotjament aq!

Més informació del municipi aquí!

Comparteix