Festes del Tura d’Olot, la història de la nostra tradició

4 setembre 2023

Les Festes del Tura a Olot tenen una llarga història que s’ha anat desenvolupant al llarg del temps. Aquesta celebració és una part fonamental de la vida de la comunitat i representa l’essència cultural i tradicional de la ciutat. Aquí tens una breu història de les Festes del Tura a Olot:

Les arrels de les Festes del Tura es remunten al segle XIV. Es té notícia d’actes festius que es van organitzar a partir de 1636, any que està documentada la celebració del correbou i ball a la plaça.

La festivitat té des del seu inici una devoció religiosa per homenatjar la Mare de Déu del Tura, la patrona d’Olot. Es van establir processons i cerimònies religioses que es convertirien en una part fonamental de les festivitats, amb la participació activa de la comunitat.

Al llarg del segle XIX i XX, les Festes del Tura van evolucionant i augmenten els actes culturals: el concurs de carrosses anomenat “Cos Iris”, les sardanes, el correfoc, la popular Tornaboda i el correbou. La ciutat també comença a crear un conjunt de gegants, bestiari i capgrossos de barris van agafant una gran importància participant en la cercavila de la Farandola olotina.

En l’actualitat s’ha volgut mantenir la tradició i se segueix el format que va començar l’any 1850. Tot i que ha evolucionat per adaptar-se als canvis socials i culturals. S’han afegit nous esdeveniments i activitats per atendre una àmplia gamma de gustos i preferències. Els concerts, les fires artesanals i altres esdeveniments culturals han enriquit les festivitats, creant una experiència més completa per als residents i visitants.

Les Festes del Tura d’Olot continuen sent un moment especial per a la comunitat, connectant les generacions i celebrant la identitat local. Cada any, residents i visitants es reuneixen per participar en aquesta festa que reflecteix l’esperit i la diversitat d’Olot.

Ja ho saps, doncs:

GAUDEIX DE LES FESTES DEL TURA I JA QUE HI ETS, APROFITA PER VENIR A VOLAR EN GLOBUS

Vine a volar en globus entre setmana aquí!

Vine a volar en globus entre setmana amb l’allotjament la nit abans aquí!

Crea la teva experiència a mida aquí!

Comparteix