Com sabem quin temps farà?

8 agost 2023

A Vol de Coloms, volem en globus tot l’any, sigui hivern, primavera, estiu o tardor. Cada temporada té el seu encant i els seus atractius naturals. No obstant això, hi ha un factor que hem de tenir en compte per poder volar; quin temps farà.

Com vam explicar de forma detallada en un blog anterior, necessitem que no plogui mentre volem i que no faci molt de vent a la sortida, per poder gaudir d’un vol segur.

Per no fer venir els passatgers a les instal·lacions si no es pot volar, sempre truquem dos o tres dies abans per confirmar que les condicions meteorològiques són bones.

Poder saber quin temps farà no és fàcil perquè ens hem de basar en previsions. Tot i que cada vegada són més encertades, mai són fiables al 100%.

El primer que ens ha ensenyat l’experiència és que no podem fer cas de previsions amb una setmana d’antelació. Cada vegada es tenen més mecanismes per endevinar el temps. Tot i això, hem comprovat que de moment, d’una setmana a l’altra, la previsió de temps pot canviar totalment.

Un cop s’acosta més la data, consultem moltes fonts d’informació, però les que més utilitzem són 3; meteoblue, windy i el meteocat.

Cada una, és més precisa amb una cosa o altra de quin temps farà. Per exemple, el windy ens serveix per mirar el vent. Ens dona amb força precisió, la direcció i la velocitat del vent a les diferents altituds. Una bona eina per poder fer un pla de vol aproximat d’on ens portarà el vent.

Per altra banda, el meteoblue el mirem per veure precipitacions. És la pàgina que mirem amb més antelació, per veure com pinta la setmana. Hem comprovat que sol encertar bastant les precipitacions amb un o dos dies d’antelació.

Per acabar, el meteocat ens serveix per mirar radars. Veiem com evolucionen possibles tempestes que poden arribar a la Garrotxa.

Una feina molt complicada, ja que mai podem tenir la certesa del 100% que les previsions que veiem seran la que faran, però podem dir que tenim la sort d’estar en una zona que hem d’anul·lar poques vegades a l’any per mal temps.

Ja ho saps, doncs:

Vine a volar sense petit pel temps que ja ens preocupem nosaltres!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva de la promoció del vol en globus entre setmana aquí!

Fes la reserva de la promoció del vol en globus entre setmana amb l’allotjament aquí!

Comparteix