Cornamusam, festival internacional de la Cornamusa d’Olot

12 gener 2016

Una escapada a la Garrotxa, combinant cultura i natura. Viu el Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot i gaudeix de l’aventura de volar en globus sobre els volcans del Parc Natural d’Olot. El Cornamusam, és un festival de músiques d’arrel dedicat a la difusió i promoció de la cornamusa (o sac de gemecs) i la seva música, així com també a la mostra d’altres cornamuses d’arreu del món. Aquest festival neix per iniciativa d’El Til·ler, Associació per la Cultura Popular de La Garrotxa que des de l’any 1992 ha impulsat la seva organització.

El 8 de setembre de 1991 s’organitza al Claustre del Carme d’Olot una jornada dedicada al sac de gemecs sota el títol “EL SAC DE GEMECS. Concert de Música Tradicional”. El Til·ler. Associació per la Cultura Popular de La Garrotxa posa les bases del que l’any següent es dirà Cornamusam, la primera edició d’aquest festival de la cornamusa que de forma inninterrompuda s’ha anat celebrant anualment a Olot. Al llarg de totes les edicions han actuat en aquest festival els principals sacaires de Catalunya així com també figures de talla internacional com Carlos Núñez, Bieito Romero (Luar Na Lubre) o Liam O’Flynn

És un esdeveniment anual que es celebra el tercer cap de setmana de juny, els dies 19,20 i 21 de juny.

El festival ha mantingut al llarg d’aquests anys uns elements que li són propis com són la Tocada d’Inici, la Cabreta o el Premi Ratafia Russet.

El divendres, la tocada d’inici amb el sacaire Jordi Rosàs. El A les 22:05 , l’esperat ball de la cabreta amb els Ministrers de l’Escola de Música d’Olot i a les 22:30 concert amb els RIU .

El dissabte , al teatre principal d’Olot tallers de Cornamusa Iraniana i Danses Occitanes

A les 12:30h lliurament del premi Ratafia Russet de composició per a sac de gemecs. A la tarda ballde la cabreta amb la colla Gemecs del País Valencià i seguidament Olot a Sac! Cercavila de la cabreta amb sacaires d’arreu.

Al vespre concert/ball amb Saeid Shangehzadeh i el Trio Matta& Rouch .

I per finalitzar el diumenge a la tarda concert al Parc Nou amb la Cobla la Mitja Lluna.

Comparteix