Festes del Tura Olot i viatge en globus a la Garrotxa

11 gener 2016

Les festes del Tura són les festes Majors d’Olot. El seu nom prové de la patrona de la ciutat, la Verge de Tura, i es celebren pels volts del dia 8 de setembre. Les festes en honor de la Mare del Déu del Tura , patrona de la ciutat ,es van declarar com a Festa Tradicional d’Interès Nacional el 1996 i l’any 2010 la van declarar com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional .

El 12 de novembre de 2012 , va rebre el premi ARC com a millor programació musical de Festa Major

És una de les festes majors estivals més concorregudes de Catalunya i es caracteritza pel gran nombre d’actes i concerts a l’aire lliure.

Un dels actes més destacats és el ball de gegants, nans i cavalles a la Plaça Major de la vila. Els Gegants d’Olot, el Gegant i la Gegantessa, encapçalats pel Cap de Lligamosques són les figures més representatives.

Aquest any el pregoner de les festes serà el gastrònom Pep Nogué , que va rebre la noticia en directe mentre intervenia en el programa de TV3 “Divendres” presentat per Espartac Peran, en el qual hi té una secció de cuina fixa..

Al teatre Principal d’Olot podeu gaudir de diferents espectacles durants les festes:

L’obra Pels Pèls, dirigida per Abel Folk; el Procés de Mary Dugan, de la companyia local Orfeó Teatre i l’espectacle Lari Poppins, del Mag Lari.

Si veniu a la Garrotxa entre el 4 i el 8 de setembre per gaudir de les Festes , no us podeu perdre l’aventura de volar en globus sobre el Parc Natural. Un viatge en globus a la Garrotxa, una experiència única !

Per més informació: Vol en globus a la Garrotxa.

Us podeu descarregar el programa de les festes del Tura aquí: Entura’t 2015

Comparteix