Curiositats del globus aerostàtic

13 març 2024

Per a moltes persones, quan venen a Vol de Coloms és la primera vegada que volen. En ser una activitat molt desconeguda, hi ha molts dubtes abans de viure l’experiència. Per això us volem explicar algunes curiositats del globus aerostàtic.

Els primer vols

Els globus tenen una llarga història. Els primers a utilitzar aquest sistema de vol, van ser els xinesos fa més de 2.000; tot i això, no eren com ara. En el seu moment, eren com uns fanals que s’elevaven per poder fer senyals d’avis militar.

No és fins al 1709 que no trobem constància del primer vol amb una aeronau com les que coneixem ara, va ser Bartolomeu de Gusmão que va fer la primera demostració d’ascensió aèria amb globus d’aire calent no tripulat a la Casa d’Índies de Lisboa.

Vam haver d’esperar uns vuitanta anys per poder veure el primer globus tripulat. Però els primers passatgers no van ser persones, sinó que els primers a gaudir d’un vol en globus van ser una ovella, un gall i un ànec que van volar per sobre de la ciutat de París.

El vol més alt de la història

El vol en globus d’aire calent que ha volat a més altitud el va pilotar Vijaypat Singhania. Amb un globus de 45.000 m3 va poder arribar fins a 21.027 metres d’altura sobre el nivell del mar. Utilitzava una càpsula pressuritzada per evitar patir hipòxia. A Espanya el record el té Carlos Brojeras que va pujar l’any 1997 fins als 12.000 metros.

El vol més llarg de la història

El rècord mundial del vol en globus amb un recorregut més llarg el van aconseguir Troy Bradley i Leonid Tiukhtyev quan van anar del Japó a la costa de Mèxic, recorrent 10,696 km amb 160 hores i 37 minuts.

La volta al món en globus

Podem pensar que la història d’en Willy Fox és una llegenda; tot i això, a la vida real ens hem trobat un cas real. L’any 1999 Bertrand Piccard i Wim Vertraeten van fer la volta al món sense escales amb el globus aerostàtic Breitling Orbiter III.

Us havíeu imaginat algunes d’aquestes curiositats del globus aerostàtic?

Ja ho saps, doncs:

VINE A PROVAR COM ÉS L’EXPERIÈNCIA DE VOLAR EN GLOBUS!

Reserva un vol en globus aquí!

Reserva el vol en globus i allotjament a l’hotel Olot centre aquí!

Més informació del globus aerostàtic aquí!

Comparteix