Ca l’Helena: un aparador de colors

27 març 2024

El nou edifici de la Plaça Mercat d’Olot va ser una oportunitat per Fruites i Verdures Ca l’Helena. Després de la crisi del 2008, tot i ser un llegat familiar de molts anys enrere, en Benjamí ens explica que és quan la seva mare es van engrescar a presentar la sol·licitud per tenir una parada al bell mig del centre d’Olot, al mercat municipal. Després de vàries generacions dedicant-se al món de la fruita, finalment la família va apostar per obrir-ne una botiga. Una parada plena de productes de la terra. Sempre que es pot, s’ofereix al client el producte propi. MercaGirona és la seu d’on majoritàriament es nodreixen de les fruites i verdures de diversos preveïdors. Miren de nodrir-se del producte català o de l’Estat. Alguna fruita, com la pinya és importada però principalment tot és producte de la terra.

En Benjamí és el fill de l’Helena, la responsable del negoci. Des de ben petit ha viscut envoltat de fruites i hortalisses. Ja acompanyava els seus avis a triar el producte.

Fruites i Verdures Ca l’Helena, a banda de tenir la botiga a la plaça mercat, també treballa en l’àmbit de la restauració. Assessoren en èpoques més selectes sobre la tòfona, el pèsol llàgrima, etc i ja estan rumiant si obren algun altre negoci en comarques veïnes. Participa de fires com la de Berlín i la de Madrid, una experiència que moltes vegades ajuda a innovar o a tenir idees diferents.

En els darrers anys, en Benjamí s’ha adonat que el perfil del consumidor ha ant canviat els costums. La vida esportiva i saludable està a l’ordre del dia i ell concretament ho ha notat, sobretot amb un producte: l’advocat. A part, elaboren preparats per emportar com una sopa de carbassa, ensaladilla o pèsols cuinats. De moment no ofereixen sucs però estan negociant amb la marca de pomes Momma per vendre els seus productes.

La sequera no ha ajudat i intueix que els preus aniran pujant cada dia més. Actualment a la parada de la plaça mercat són 4 o 5 persones treballant i, fins a dia d’avui, els funciona molt bé i n’estan contents. Tot un aparador de colors que veureu només entrar al Mercat d’Olot, uns colors que des de dalt del globus també podràs gaudir amb l’esplèndid paiuatge de la Garrotxa!

Ja ho saps, doncs:

Visita Fruites i verdures Ca l’Helena a la plaça mercat aquí
Reserva un vol en globus aquí!
Reserva el vol en globus en família aquí!

Comparteix