Ecoturisme a la comarca de la Garrotxa

14 juny 2022

El medi ambient fa temps que s’està queixant per la petja de l’ésser humà. Durant els últims anys, són moltes les persones que ens han estat avisant que hem de fer alguna cosa per reduir la contaminació i el consum massiu que hi ha arreu del món. Tota aquesta necessitat de recursos i de residus que generem està perjudicant greument el planeta. Arran d’aquesta problemàtica ha sorgit, en el sector del turisme, el moviment de l’ecoturisme.

Però què és l’ecoturisme? És el conjunt d’activitats turístiques que estan enfocades a oferir uns serveis de forma sostenible, que preserven el medi ambient i tenen cura d’ell. Es busca un turisme contemplatiu, en contacte amb la natura i conscient que entrem en un ecosistema on cada element té la seva funció.

A escala estatal va sorgir l’associació “soy ecoturista” la qual el seu objectiu és posar en marxa actuacions cooperatives i innovadores per fomentar el turisme natural i l’ecoturisme en espais protegits. Amb la qual cosa ajuda els espais naturals com el cas de la comarca de la Garrotxa a desenvolupar un turisme conscient i sostenible.

Una de les accions que fan són enquestes a visitants de les diferents zones naturals per tal d’analitzar en quina situació es troba i què es pot fer per millorar. A través dels associats com nosaltres ens demanen que convidem a les persones que fan la nostra activitat, a deixar el seu granet de sorra i fer-la. D’una forma molt fàcil i ràpid es poden respondre les preguntes que ens ajuden a crear una millor destinació. A més per tal d’incentivar la participació, la gent que contesta l’enquesta entra a participar en un sorteig en el qual pot guanyar una estada per a dues persones en una destinació ecoturística.

En el cas que la vulguis fer, només cal que entris en aquest enllaç. Dins trobareu un apartat per poder escriure el nostre codi GAXvol que us permetrà entrar al sorteig. A partir d’aquí només cal contestar les preguntes a partir de la vostra experiència a la zona. Així de fàcil haureu contribuït a crear un món més sostenible.

Enquesta SoyEcoturista

Creiem que és molt important mirar de cuidar el paratge natural que encara tenim, ja que la natura ens dona tot allò que necessitem per sobreviure. Sense ella no podríem existir, així que és crucial ser conscients de l’impacte que deixem quan anem a visitar un lloc.

Ja ho saps, doncs:

VIU L’AVENTURA DEL VOL EN GLOBUS A LA GARROTXA I CONTRIBUEIX A L’ECOTURISME!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Respon l’enquesta aquí!

Fes la reserva a mida aquí!

Comparteix