Escapada en familia a la Garrotxa i Fira de Sant Nicolau a la Vall d’en Bas

4 desembre 2014

Visiteu La fira remença de Sant Nicolau i gaudiu d’un vol en globus en familia a la Garrotxa!

Cada un dels pobles que configuren la Vall d’en Bas és singular i espectacular, però quan arriba el pont de la Constitució , el Mallol pren un caràcter únic. S’hi celebra la  fira remença de Sant Nicolau, que s’articula al voltant de personatges locals com el cabdill remença Francesc de Verntallat.

Durant dos dies el Mallol retorna a l’època del Vescomtat d’en Bas, en plena Edat Mitjana. La fira arrenca d’un privilegi donat pel rei Pere III ( IV d’Aragó)

Espectacles, artesania, recreacions històriques, justes, mostra d’oficis antics i bestiar… i apareixen reforçada aquest any l’exposició de remences, la mostra d’escuts heràldics dels senyors de la zona i s’oferirà una amena conferència sobre els Castells que hi havia a la Vall d’en Bas a l’edat mitjana, una xerrada plena de sorpreses.

A més, enguany, es comptarà amb el conegut Joan Pera com a pregoner.

La vila deixa fascinat a tothom qui la visita , podreu pujar pels carrers costoruts i empredrats del poble o bé accedir amb el trenet i gaudir de les parades d’artesania que ofereixen una gran varietat de productes de la terra.

I quan sigueu dalt del turó , al Puig del Mallol, descobrireu oficis antics pràcticament desconeguts: picapedrers, ferrers, batedors de fajol…, veureu bestiar, podreu tastar plats amb identitat pròpia, admirar l’església dedicada a Sant Nicolau i contemplar el paisatge de la Vall, amb el Salt del Sallent com a protagonista.

I acompanyat de les activitats que es celebren durant el dia: recreacions històriques, cercavila , espectacle d’aus rapinyaires, espectacle eqüestre,música, actes per la mainada, xocolatada, el ball de la bruixa Estruga.

La presó medieval , ubicada a la casa del Veguer i la Notaria estarán obertes i es podran visitar.

Des de Vol de Coloms us proposem una escapada familiar a la Garrotxa: allotjament a la casa rural el Ferrés , vol en globus en familia i visita la fira remença del Mallol.

Comparteix