Espai cràter, viu entre volcans!

23 març 2022

Avui, divendres, 11 de març 2022 Olot obre les portes a un dels equipaments amb més expectació dels últims dos anys: l’Espai Cràter. Es tracta d’un museu interactiu que substitueix l’antic Museu dels Volcans, ubicat al Parc Nou i que ja fa temps que ha quedat obsolet.

El nou equipament està situat al Puig del Roser que, per aquell que no ho sàpiga, és també un volcà situat dins la ciutat. L’edifici està semisoterrat i s’ha construït utilitzant materials com greda de l’excavació i àrid basàltic formant una construcció amb forma de volcà.

Després de vàries jornades de portes obertes per a diferents sectors econòmics i socials de la ciutat, a partir d’ara tots els garrotxins i garrotxines tenen l’entrada gratuïta al llarg del 2022, fent reserva prèvia de dia i hora a través de la pàgina web espaicrater.com. La resta de visitants hi podran accedir abonant l’entrada.

L’Espai Cràter compta amb una sala expositiva i didàctica que permet al visitant interactuar. Hi trobareu pantalles amb jocs de preguntes per saber quin coneixement en teniu dels volcans en general i dels de la Garrotxa en particular, una maqueta amb videomapping que explica, de forma molt visual, la formació de la comarca, una proposta interactiva que permet registrar el moviment sísmic de cada persona, es faran tallers familiars amb diferents nivells educatius, etc.

Mentrestant, a l’exterior s’ha aprofitat per construir un nou parc que simbolitza un tossol, paisatge típic de la Garrotxa. Té una superfície de 3.0000 m2 i s’hi han plantat arbres d’espècies autòctones com nogueres, roures i faigs.

L’equipament complementa l’oferta de la ciutat i dona a conèixer, des de dins, la vulcanologia de la zona. Nosaltres, Vol de Coloms, la donem a conèixer des de l’aire.

Ja ho saps, doncs:

SI T’AGRADEN ELS VOLCANS, VISITA EL NOU MUSEU I VINE A VOLAR AMB NOSALTRES!

Fes la reserva a mida aquí!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva del vol en globus amb l’allotjament aquí!

Comparteix