Vol de Coloms, al bell mig del Parc Natural

9 març 2022

Si t’agrada el senderisme has de saber que Vol de Coloms ens trobem al bell mig de l’itinerari 1 del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. És un circuit circular durant el qual el passejant troba 3 dels punts més emblemàtics i atractius de la comarca:  la Fageda d’en Jordà, el volcà Croscat i el volcà Santa Margarida. Una ruta que té una distància d’aproximadament 10km, que se sol fer amb poc més de 3 hores i que està valorada de dificultat fàcil-mitjana.

El punt de partida de la ruta el pot triar el mateix caminant. Es recomana començar per la Fageda d’en Jordà però també es pot iniciar a l’àrea de Santa Margarida. Totes dues es troben a la carretera Gi-524, d’Olot a Santa Pau.

La Fageda d’en Jordà és un bosc de faigs excepcional ja que creix en un terreny planer. Normalment aquest tipus d’arbredes se situen a cotes més altes i, en canvi, en aquest cas, està assentada damunt la colada de lava procedent del volcà Croscat, a uns 550m.

Si es comença el recorregut per la fageda, el visitant s’endinsarà al parc natural per aquest bosc de faigs tant característic i conegut arreu. Ocupa unes 700 hectàrees i està format per tossols que poden arribar als 20 metres d’alçada. S’avança cap al sud fins arribar al volcà Santa Margarida conegut per tenir, al bell mig del seu cràter, una ermita romànica que dona nom al volcà. Tret del cràter, que avui és un prat, la resta del volcà està recobert de boscos. L’itinerari baixa fins l’àrea de Santa Margarida i des d’allà es pot enllaçar fins al volcà Croscat. Als seus peus, a la cara nord, trobareu les nostres instal·lacions de Vol de Coloms.

Al llarg de tot el recorregut hi ha connexions amb altres itineraris: l’itinerari 3 que va d’Olot a Can Xel, l’itinerari 4 que enllaça Can Xel amb Santa Pau i el número 5 que va de Can Xel a Colltort.

Si ets amant de la natura, no et pots perdre aquesta excursió!

Cal tenir en compte que l’itinerari 1 del parc natural no està permès fer-lo en bicicleta de muntanya ni tampoc a cavall. Però si la vols fer des de l’aire ens pots visitar i t’informarem.

Ja ho saps, doncs:

VISITA LA GARROTXA, SIGUI DES DE TERRA O DES DE L’AIRE!

Fes la reserva a mida aquí!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva del vol en globus amb l’allotjament aquí!

Comparteix