La Fira del farro, una tradició que no es perd

4 febrer 2022

Una de les primeres fires que se celebraran a la Garrotxa es preveu per aquest diumenge, 6 de febrer 2022. Després d’un any incert i sense poder-ser fer aquest tipus de celebracions tan arrelades a la comarca, l’Ajuntament de la Vall de Bianya ha decidit concentrar en un dia la Fira del Farro.

Serà la quinzena edició i, comparat amb altres anys, es farà en petit format, com la majoria de fires de Catalunya que, poc a poc, van tornant a la normalitat. Una quarantena de firaires participaran de la fira del farro i s’emplaçaran, aquest 2022, a la zona esportiva d’Hostalnou. Hi haurà l’exhibició de diferents oficis de camp, servei d’esmorzar amb tastet de farro i exposició d’animals. S’inclouran, també, algunes activitats com les sardanes i les passejades en burro.
El que no s’ha contemplat per aquest any és la cercavila del gegant ni tampoc el sopar -tastet que oferien diferents restaurants i artesans de la vall. Al llarg del matí de diumenge, de 10 a 14h, Bianya tornarà a acollir la fira del farro que, tot i fer-ho a petita escala, farà que tot aquell que s’hi acosti pugui veure i degustar aquest aliment tant típic de la zona.

El farro és un dels plats tradicionals de la cuina garrotxina que aprofita el brou bufat per bullir la farina blanca de blat de moro. La Vall de Bianya és encara un territori on es conrea aquest cereal. La història del farro està molt relacionada amb el municipi.

A la fira del farro la seguirà, al mes de març, la fira del fesol de Santa Pau que s’havia de dur a terme al mes de gener però que, l’ajuntament, va decidir aplaçar fins el 27 de març. Són fires d’hivern que engresquen al visitant a desplaçar-se fins la nostra comarca i ajuden a què el visitant s’apropi a la Garrotxa durant els mesos de gener i febrer. Uns mesos en què volar en globus et permet gaudir del paisatge de la manera més nítida de l’any i a preus més econòmics.

Aquest mes de febrer, pots aprofitar volar amb nosaltres i veure i viure tradicions de la comarca que, per causes que tots coneixem, l’any 2021 no es van poder celebrar.

Ja ho saps, doncs:

VINE A LA GARROTXA!

Reserva un vol en globus en promoció el mes de febrer aquí!

Reserva el vol en globus en família aquí!

Crea la teva experiència a mida aquí

Comparteix