Per Carnaval tot s’hi val. I ja el tenim aquí!

21 febrer 2023

Per Carnaval tot s’hi val! Cap de setmana de gresca, ritme i color a la capital de La Garrotxa. Com és habitual, una setmana després de celebrar-se a la majoria de ciutats de Catalunya i de l’Estat, Olot ja ho té tot a punt per omplir els carrers de confeti, música i disfresses d’allò més elaborades. Després de mesos de preparació, centenars de persones s’aplegaran amb comparses i carrosses per omplir els carrers de festa i alegria.

El Rei i Reina Carnestoltes són qui marquen l’autoritat durant aquests dies de disbauxa. Aquest any els protagonitzen Lluís Danés i Gemma Masó de Els Macus de les Preses. Han representat Olot en els carnavals de les comarques gironines i aquest cap de setmana ho faran a la capital de la Garrotxa. De fet, tal i com marca la tradició, ells són els encarregats de governar, durant aquests dies, un món capgirat on els instints no es reprimeixen. D’aquí el refrany “ Per carnaval, tot s’hi val” o molts d’altres també coneguts com, per exemple: “casament per carnaval, casament que res no val”.

A Olot anem una setmana més tard per no coincidir amb la resta de poblacions gironines. Si bé el nivell de les disfresses de la nostra comarca no té res a envejar a les altres, celebrar-lo al cap de setmana següent permet la participació a la rua de comparses i carrosses de poblacions com Platja d’Aro o Palamós que són conegudes arreu.

El dia principal del Carnaval d’Olot és el dissabte, 25 de febrer 2023. De bon matí el Rei i la Reina passejaran pel centre de la ciutat per anar escalfant l’ambient. Els acompanyaran els aparadors de molts comerços decorats per l’ocasió.  

La GRAN RUA DE CARNAVAL començarà a les 17h de la tarda i recorrerà tota l’Avinguda Santa Coloma fins arribar a la Plaça Clarà. Durant el trajecte, nombrós públic s’aplega per veure les creacions de vestuari i de carrosses que les colles han estat preparant durant setmanes i mesos.

La festa s’allarga tot el dia. El mateix dissabte es fa un sopar al Pavelló Firal amb totes les colles participants que ho vulguin, es donen els premis del concurs de carrosses i comparses i hi ha ball fins ben entrada la matinada.

Ja ho sabeu, doncs:

Si voleu venir a veure la Rua del Carnaval d’Olot i venir a volar amb nosaltres, aquest és el vostre cap de setmana: divertit i complert.

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Vine al carnaval d’Olot 2023! Informació aquí

Més informació de la zona volcànica aquí!

Comparteix