Quina és la millor època per volar en globus?

13 setembre 2022

Ens trobem en molts de casos que les persones venen a volar en globus per primera vegada. Com que no s’ha fet mai, hi ha moltes preguntes que se’ns fan i una de les més habituals és per saber quina és la millor època per volar en globus.

Per a nosaltres, tot i tenir molta experiència volant a la Garrotxa, tampoc és fàcil donar una resposta absoluta. El paisatge és molt canviant durant l’any i depèn una mica del gust de cada un o cada una. Veure el canvi de color de les fulles a la tardor? Veure el Pirineu nevat a l’hivern? Veure la verdor de la primavera? O veure els contrastos de colors dels camps de conreu a l’estiu? Decidir entre aquests canvis és molt personal, depenen del que vulguis veure.

Després d’això pensaràs, quina gran ajuda que ens han donat, tenia una pregunta i ara me’n plantegen encara més. Tot i això, us donarem alguna ajuda per poder decidir quan venir.

A vol de coloms volem tot l’any, volem de dilluns a diumenge de gener a desembre. L’activitat sempre és a primera hora del matí, concretament ens enlairem en el moment de la sortida del sol. És per això que a l’hivern sortim més tard i a l’estiu comencem més aviat.

A aquestes hores del matí depenen de la temporada, fa més fred. Es pot pensar que això és un inconvenient, però amb el món dels globus no. Diem això perquè en èpoques fredes sempre hi ha la tendència de tenir millor visibilitat que els mesos de més calor. Aquests mesos l’atmosfera és més neta i no solem trobar calitja que ens impedeixi veure bé el paisatge més llunyer com pot ser Montserrat, el Pedraforca o el golf de roses.

Per aquest motiu, per a nosaltres la millor època per volar és l’hivern o els mesos de més fred. A més tenim la sort que el globus va amb el vent amb la qual cosa la sensació de fred és igual o millor que a terra. Ben equipat o equipada amb una jaqueta, guants, gorro i uns bons mitjons, es podrà gaudir d’un vol preciós. Volant no ens trobem com quan es va a la muntanya que la sensació de fred és més elevat a causa del vent. En el nostre cas en volar dins de la massa d’aire no notem aquest vent, a no sé que canviem de capa d’aire.

És important tenir en compte que tot i no haver d’anul·lar gaires dies durant l’any per mal temps, les èpoques més inestables són la primavera i la tardor. A l’hivern i l’estiu les condicions meteorològiques són més estables i ens podem volar pràcticament cada dia.

Curiosament, tot i que l’hivern és el moment amb millor visibilitat, és l’època de l’any que tenim més disponibilitat. La por al fred fa que tinguem menys reserves i que sigui més fàcil trobar places de vol.

Com hem dit és difícil decidir quina és la millor època per volar en globus, no obstant hem intentat donar alguna informació que potser et fa decidir quan venir a fer el vol en globus a la Garrotxa.

Ja ho saps, doncs:

Vine a volar quan prefereixis, però vine.

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva de la promoció del vol en globus entre setmana aquí!

Fes la reserva de la promoció del vol en globus entre setmana amb l’allotjament aquí!

Comparteix