Turisme a la Garrotxa, la terra dels volcans.

20 desembre 2022

El turisme a la Garrotxa és un dels sectors econòmics que més ha crescut els darrers anys. L’obertura de la comarca i un gran esforç de les administracions públiques per potenciar el sector, ha fet que durant els últims anys hagi augmentat el nombre de persones que venen a veure la zona.

La Garrotxa sempre ha sigut una comarca rural, durant molts de segles l’home i la natura han conviscut de diferents formes. A les valls, on hi havia un terreny més fèrtil es van anar assentant la població per cultivar la terra i criar el bestiar. A mesura que van passar els anys, la població va anar augmentant gràcies a la riquesa del territori. Van anar apareixent noves necessitats i a conseqüència es van instal·lar als pobles; sastres, calceters, pelleters i paraires.

Aquest creixement econòmic i demogràfic, va permetre que a mesura que Catalunya hi havia un creixement industrial, la Garrotxa pogués seguir aquest progrés. Primer va ser amb la indústria tèxtil i més endavant amb la indústria alimentària i metal·lúrgica. La comarca se’n va anar enriquint i en conseqüència van anar apareixent diferents moviments culturals, artístics i històrics únics que s’han mantingut fins a l’actualitat.

Durant tots aquests anys, la naturalesa va patir un retrossés important a causa de la tala de boscos per l’elaboració de carbó i l’augment de terres de conreus i pastures. No obstant això, el 1985 gràcies a la creació del parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa, es van aturar moltes d’aquestes actuacions, protegint molts paratges naturals. Uns dels espais més beneficiats va ser la zona volcànica amb més de 40 volcans i la Fageda d’en Jordà. A més va ajudar a recuperar tota la zona boscosa de l’alta Garrotxa. Un espai que en l’actualitat té un gran atractiu per a les persones amants del senderisme

Tot aquest patrimoni natural, artística, gastronòmic i cultural ha fet que hagi augmentat el turisme a la Garrotxa. En conseqüència ha fet que augmentes l’oferta d’allotjaments, activitats, serveis i restaurants per satisfer una demanda creixent.

Ja ho saps, doncs:

VINE A FER TURISME A LA GARROTXA!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva del vol en globus amb l’allotjament aquí!

Fes la reserva a mida aquí!

Comparteix