Una aventura tranquil·la per veure la Garrotxa.

11 maig 2022

Volar en globus és una aventura molt diferent de les que hagis pogut fer. Sortim des del costat del volcà Croscat i ens enlairem fins a uns 2000 metres per poder veure la zona volcànica de la Garrotxa des d’una perspectiva a la qual no estem acostumats i acostumades.

El vent és el responsable de desplaçar-nos cap a una zona o una altra del territori. Tot i ser una activitat molt tranquil·la, considerem que és tota una aventura.

Ho pensem perquè mai sabem on anirem. El globus és una aeronau que no té volant per poder controlar la direcció, així que ens movem segons la direcció que bufa el vent.

El pilot només té la capacitat de fer dues coses; pujar i baixar d’altura, escalfant o deixant refredar l’aire que hi ha dins de la vela. I girar el globus sobre si mateix, deixant entrar aire per unes obertures que hi ha als laterals de la tela, provocant el gir cap a la dreta o a l’esquerra.

Amb aquestes poques armes, el pilot és un passatger més del vent. El que intenta és jugar amb les direccions que es va trobant en les diferents altures per mantenir-se en la que més li convé. D’aquesta manera intenta dirigir-se a una zona on pot tenir més llocs on aterrar.

Un cop s’ha volat durant una hora, com una àguila buscant una presa, el pilot començar a mirar quins camins, camps, etc. té davant i són bons per aterrar. En el moment que veu un espai prou gros on hi queb el globus, deixa refredar l’aire per acabar de baixar i tocar terra.

Com que no sabem mai on anirem, tenim un equip de terra que ens segueix amb els cotxes per tal de carregar l’aeronau i els passatgers i tornar cap a Vol de coloms. Tot i pensar que l’aventura només dura quan es vola, no és així, ja que un cop aterrat cal que puguem sortir del lloc on hem aterrat. Una feina que a vegades es complica més del que podríem pensar, a causa del territori que tenim ple de boscos, rius, poblacions i muntanyes.

Aquests fets fan que cada dia el vol sigui diferent i visquem una aventura única en cada un dels vols que fem durant l’any.

Ja ho saps, doncs:

VIU L’AVENTURA DEL VOL EN GLOBUS A LA GARROTXA!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva del vol en globus amb l’allotjament aquí!

Fes la reserva a mida aquí!

Comparteix