La Moixina d’Olot: Un tresor natural a la Garrotxa

14 febrer 2024

La Moixina d’Olot és un paradís natural situat a les portes de la ciutat d’Olot, a la comarca de la Garrotxa. Aquesta àrea humida ofereix una oportunitat única per escapar de l’ambient urbà i connectar amb la natura en tota la seva esplendor.

Els aiguamolls de La Moixina es formen per l’aflorament continuat d’aigües subterrànies principalment de la font de la La Deu i de la font de la Moixina. Aquest volum d’aigua permet que es mantingui un ecosistema ric en biodiversitat.

És l’hàbitat d’una gran varietat d’espècies vegetals i animals. Arbres com els roures, els pollancres i els salzes, conviuen amb una diversitat de més de 800 espècies d’herbes, molses i falgueres. A més, és un lloc privilegiat per a observar ocells com ara ànecs, bernats pescaires, mallerengues, pardals i martinets blancs, entre altres espècies.

La Moixina sempre ha sigut un punt neuràlgic per la gent d’Olot. En el passat s’hi concentraven per gaudir d’activitats culturals com cine a l’aire lliure o trobades de dansa popular. L’entorn natural també va ser punt d’inspiració per a molts pintors del moviment paisatgístic olotí. Podem trobar un gran nombre de pintures que plasmen la vida natural i humana d’aquest espai màgic.

La conservació de la Moixina d’Olot és una prioritat per a les autoritats locals i els grups de conservació ambiental. Es duen a terme iniciatives de restauració i manteniment per preservar l’ecosistema i garantir el seu futur.

La Moixina d’Olot és una joia natural que mereix ser descoberta i apreciada per tothom. La seva bellesa paisatgística, la seva rica biodiversitat i les seves múltiples activitats fan d’aquest espai un lloc imprescindible per a tots aquells que estimen la natura i la vida a l’aire lliure.

Ja ho saps, doncs:

GAUDEIX DE LA MOIXINA!

Reserva un vol en globus i veu la moixina des de l’aire aquí!

Dina a un restaurant dins d’aquest paratge natural aquí!

Més informació sobre la moixina aquí!

Comparteix